fbpx
Απονομή των Βραβείων Πεζογραφίας του περιοδικού «Κλεψύδρα»

Απονομή των Βραβείων Πεζογραφίας του περιοδικού «Κλεψύδρα»

Το Βραβείο Πεζογραφίας του περιοδικού Κλεψύδρα συμπλήρωσε 10 χρόνια, διανύοντας μια σημαντική διαδρομή που επέτρεψε στα μέλη της κριτικής επιτροπής να διαβάσουν πολύ σημαντικά βιβλία, βιώνοντας αφενός μια ενδιαφέρουσα αναγνωστική εμπειρία και αφετέρου τη χαρά της επικοινωνίας, της ανταλλαγής γόνιμων ανησυχιών και της καλλιέργειας του δημιουργικού προβληματισμού. Την κριτική επιτροπή στελέχωσαν σημαντικοί άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών, στους οποίους το περιοδικό οφείλει θερμές ευχαριστίες και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Αλφαβητικά οι άνθρωποι που διετέλεσαν μέλη της κριτικής επιτροπής: Δημήτρης Δασκαλόπουλος Δημήτρης Θάνας, Περικλής Λιανός, Εριφύλη Μαρωνίτη, Τέσυ Μπάιλα, Κυριακή Μπεϊόγλου, Νίκος Παπαγεωργίου, Έφη Ριζά, Κατερίνα Σπυροπούλου, Δημήτρης Στεφανάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Γιώργος Χάκας.

Στη φετινή εκδήλωση θα βραβευτεί το βιβλίο του Φαίδωνα Ταμβακάκη Το τελευταίο ποστάλι, εκδ. Εστία, που προκρίθηκε ομόφωνα για το Βραβείο Κλεψύδρα 2022. Επίσης, θα δοθούν τα βραβεία των ετών 2020 και 2021, αφού οι αντίστοιχες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας: για το 2020, Εκεί που ζούμε του Χρίστου Κυθρεώτη, εκδ. Πατάκη, και για το 2021, Ενάμισι δευτερόλεπτο φως  του Γιάννη Μακριδάκη, εκδ. Εστία, και Ο τελευταίος φύλακας του Δημήτρη Οικονόμου, εκδ. Ίκαρος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στις 20:00, στο βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.