fbpx
Η Ισπανίδα ποιήτρια και συγγραφέας Λέιρε Μπιλμπάο σε Αθήνα και Χαλκίδα

Η Ισπανίδα ποιήτρια και συγγραφέας Λέιρε Μπιλμπάο σε Αθήνα και Χαλκίδα

Η βραβευμένη Ισπανίδα ποιήτρια και συγγραφέας Λέιρε Μπιλμπάο έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου.

Η Λέιρε Μπιλμπάο θα παρουσιάσει το ποιητικό της βιβλίο Νερά μάνες (μτφρ. Νάνσυ Αγγελή, Εκδόσεις Βακχικόν) την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στις 19:00, στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι), ενώ θα συμμετάσχει σε ακόμη δυο εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Χαλκίδα αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ποιήτριας:

Τρίτη 14 Ιουνίου, 19:40
Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης
Ποιητική βραδιά: «Η θάλασσα, η παντοτινή θάλασσα, ήδη βρισκόταν και ήταν»
[Στα ισπανικά, στα πορτογαλικά και στα ελληνικά]

Συμμετέχουν οι ποιήτριες και ποιητές Λέιρε Μπιλμπάο, Άνα Μερίνο, Χουάν Βιθέντε Πικέρας και Μανουέλ Βίλας από την Ισπανία, η Φιλίπα Λεάλ και η Μαφάλντα Βέιγκα από την Πορτογαλία, η Μπεατρίς Σααβέδρα από το Μεξικό· και από την Ελλάδα, η Λίνα Στεφάνου και ο Αντώνης Φωστιέρης. Συντονίζει η φιλόλογος Μαρτα Σίλβια Διος Σάνς. Θα ακολουθήσει ειδική μουσική παράσταση με την Πορτογαλίδα τραγουδίστρια Μαφάλντα Βέιγκα.

 

Τετάρτη 15 Ιουνίου, 19:00
Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας
Βιβλιοπαρουσίαση: Νερά μάνες της Λέιρε Μπιλμπάο
[Στα ισπανικά και στα ελληνικά]

Η Λέιρε Μπιλμπάο γράφει, όπως η ίδια διευκρινίζει, όχι για τη μητρότητα, αλλά πολύ περισσότερο, μέσα από τη μητρότητα. Πρόκειται για μια ποιοτική διαφορά και μια δήλωση βάθους: Οι στίχοι βγαίνουν στην επιφάνεια. Αρθρώνονται, αναβλύζουν, πηγάζουν μέσα από την ίδια την εμπειρία. Διότι πρόκειται για επιτακτική ανάγκη. Το να μιλήσει κανείς γι’ αυτό που ζει, αποκαλύπτοντας την πιο βαθιά του αλήθεια. Κόντρα στο ρεύμα πάνε όσες γυναίκες μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό που πραγματικά συμβαίνει μέσα τους όταν γίνονται μάνες.

H Ισπανίδα ποιήτρια Λέιρε Μπιλμπάο συνομιλεί με τον ποιητή Νίκο Βλαχάκη. Ο ποιητής και κριτικός βιβλίου Θανάσης Βαβλίδας μιλάει για το βιβλίο και απαγγέλλει ποιήματα στα ελληνικά. Διαδοχικά και η ποιήτρια απαγγέλλει τα ποιήματά της.

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου, 20:00
Mostar Alterna Cafe, Χαλκίδα
Ομιλία: «Λογοτεχνία, έγκλημα και η θάλασσα»
[Στα ισπανικά και τα ελληνικά]

Οι Ισπανίδες συγγραφείς Λέιρε Μπιλμπάο και Μαρίνα Περεθάγουα και ο Αργεντίνος Γκιγιέρμο Μαρτίνες συζητούν με την καθηγήτρια Αγγλικών και Ισπανικών και μεταφράστρια Τόνια Κεράτσα για τη θάλασσα και το έγκλημα ως πηγή λογοτεχνικής έμπνευσης.

 

Οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες σε απευθείας μετάδοση και σε μαγνητοσκόπηση από το κανάλι του Φεστιβάλ ΛΕΑ στο YouTube ή από τη σελίδα του στο Facebook.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.