fbpx
Ελίφ Σαφάκ: Η αγανάκτηση των νέων και η αποτυχία των social media

Ελίφ Σαφάκ: Η αγανάκτηση των νέων και η αποτυχία των social media

Την ανησυχία της για τις νέες και τους νέους εξέφρασε η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, η οποία αισθάνεται ότι μέσα τους καθημερινά μεγαλώνει μια «κραυγή», επειδή νιώθουν πως το μέλλον τους διαμορφώνεται από τις παλαιότερες γενιές.

«Είναι δύσκολο να είσαι νέος, ειδικά σε αυτή την εποχή», δήλωσε η συγγραφέας από την Τουρκία κατά την παρουσία της στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Hay Festival, σχολιάζοντας πως το μέλλον των νέων έχει επηρεαστεί αρνητικά από παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή κι επισήμανε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για τους εφήβους. Επίσης, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της εποχής αφορά τις λεκτικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες και οι μειονότητες όλων των ηλικιών στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που αισθάνονται μοναξιά.

Η συγγραφέας παρατήρησε ότι ενώ η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποσχόταν πως όλοι θα είχαν φωνή, αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι ότι «εν μέσω αυτού του ορυμαγδού από φωνές, έχουμε μείνει άφωνοι, μιλάς όλο και δυνατότερα, αλλά και πάλι δεν σε ακούν», κάτι που είναι εξαιρετικά κουραστικό. 

Σημειωτέον ότι τα τελευταία βιβλία της Ελίφ Σαφάκ, 10 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα σ’ αυτόν τον παράξενο κόσμο και Πώς να μη χάσουμε το μυαλό μας σε μια εποχή κρίσης, κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.