fbpx
3ος διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

3ος διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας για τρίτη χρονιά τον διαγωνισμό «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Οι διαγωνιζόμενοι/ες καλούνται να συγγράψουν κείμενο πεζής μορφής (μικρή ή μεγάλη ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα) στις εξής κατηγορίες:

Κατηγορία 1: Συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, που θα γράψουν μια ιστορία για αυτές τις ηλικίες.
Κατηγορία 2: Συμμετέχουν έφηβοι/ες γυμνασίου/λυκείου έως και 16 ετών, που θα γράψουν ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα για εφήβους.
Κατηγορία 3: Συμμετέχουν νέοι/ες ηλικίας 17 έως και 30 ετών, που θα γράψουν νεανικό μυθιστόρημα, το οποίο να διαδραματίζεται στο σήμερα.

Στις δύο πρώτες κατηγορίες το έπαθλο θα είναι βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη για κάθε νικητή· ή για τους νικητές, αν ισοβαθμήσουν περισσότεροι στην πρώτη θέση. Στην τρίτη κατηγορία το έπαθλο θα είναι η έκδοση του κειμένου του νικητή, εφόσον ο συγγραφέας έχει συμπληρώσει το 18ο έτος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, όλα τα κείμενα θα είναι προς έκδοση. Το προς έκδοση βιβλίο θα ενταχθεί στη σειρά «Γέφυρες» των Εκδόσεων Καστανιώτη και θα απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου/λυκείου.

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη θεματολογία ή το είδος για τις δύο πρώτες κατηγορίες (αστυνομικό, κοινωνικό, μυστηρίου κτλ.). Ως προς την έκταση, και ειδικά για την τρίτη κατηγορία (νεανικό μυθιστόρημα), το κείμενο πρέπει να είναι από 20.000 λέξεις και άνω και να μιλά για σημερινούς νέους. Στις άλλες δύο κατηγορίες δεν τίθεται περιορισμός. Στον διαγωνισμό ενδιαφέρει η φωνή των παιδιών και των νέων, η αυθεντικότητα και η πειστικότητα στην έκφραση, στη θεματολογία, στην ανάπτυξη του κειμένου. Ζητούνται κείμενα με υπόθεση, με πλοκή και χαρακτήρες, ανάλογα με την κατηγορία. Δεν ζητούνται κείμενα γραμμένα με σκοπό να αρέσουν σε ενήλικες, αλλά με σκοπό να αρέσουν σε παιδιά, εφήβους και νέους.

Ως προθεσμία για όλες τις κατηγορίες ορίζεται η 30ή Σεπτεμβρίου. Για την τρίτη κατηγορία, κατ’ εξαίρεση και επειδή πρόκειται για μεγάλη φόρμα, ο διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει είτε ολόκληρο έργο είτε ημιτελές, εφόσον ικανοποιούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) Να υποβληθούν τα τρία πρώτα κεφάλαια και β) να υποβληθεί μια εκτενής περίληψη.

Από τον διαγωνισμό αποκλείονται συλλογικές συμμετοχές, καθώς και κείμενα που δεν έχουν γραφτεί σε πεζό λόγο. Αποκλείονται επίσης κείμενα που έχουν κυκλοφορήσει, είτε σε έντυπη μορφή είτε διαδικτυακά. Αυτονόητο επίσης είναι ότι δεν κρίνονται ζωγραφιές ή εικονογραφήσεις. Ο διαγωνισμός είναι διαγωνισμός πεζογραφίας.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται δακτυλογραφημένες σε κείμενο word στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γράφοντας στο θέμα την ένδειξη «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο» και την κατηγορία (1, 2 ή 3). Εξυπακούεται ότι στην πρώτη κατηγορία (παιδιά δημοτικού) η υποβολή γίνεται από τους γονείς, στην περίπτωση που δεν υπάρχει προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του παιδιού. Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από όλα τα ακόλουθα: α) στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση), β) αναφορά ηλικίας και τάξης του διαγωνιζομένου και γ) αναφορά σχολείου ή σχολής, εφόσον υπάρχει. Αλλιώς καθίσταται άκυρη. Τα στοιχεία του κάθε διαγωνιζομένου υποβάλλονται μαζί με το προς αξιολόγηση κείμενο, στο ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Καστανιώτη (www.kastaniotis.com) το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2022. Δεν θα γνωστοποιούνται ατομικές αξιολογήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.