fbpx
Βιβλιοπωλεία σπάνε την απαγόρευση του «Maus» σε σχολεία του Τενεσί

Βιβλιοπωλεία σπάνε την απαγόρευση του «Maus» σε σχολεία του Τενεσί

Απάντηση στην αμφιλεγόμενη απόφαση του σχολικού συμβουλίου της κομητείας ΜακΜίν του Τενεσί να απαγορεύσει το graphic novel Maus του Αρτ Σπίγκελμαν δίνουν ορισμένα βιβλιοπωλεία, που προθυμοποιούνται να δωρίσουν αντίτυπα του βιβλίου σε οικογένειες που ζουν στη συγκεκριμένη κομητεία, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο την απαγόρευση.

Την αρχή έκανε ο Ράιαν Χίγκινς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Comics Conspiracy στην Καλιφόρνια, που ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 100 αντίτυπα των δύο τόμων του Maus σε ισάριθμες οικογένειες από την κομητεία ΜακΜίν που θα επικοινωνήσουν μαζί του, ενώ ακολούθησε το βιβλιοπωλείο Nirvana Comics, που ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων για να μπορέσει να δωρίσει αντίτυπα του βιβλίου σε οικογένειες, με αρχικό στόχο τα 20.000 δολάρια, και μέσα σε λίγες μέρες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Nirvana Comics, το Maus, με θέμα το Ολοκαύτωμα, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται στα σχολεία, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα για τους μαθητές. «Αν δεν τους δείξουμε τι ήταν το Ολοκαύτωμα, η επόμενη γενιά ίσως να νομίζει ότι δεν ήταν και τόσο κακό, και μετά η επόμενη γενιά μπορεί να νομίζει ότι το Ολοκαύτωμα δε συνέβη ποτέ, και μετά η επόμενη γενιά θα επαναλάβει το Ολοκαύτωμα», δήλωσε στο CNN.

Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.