fbpx

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΗ ανασύσταση του παραρτήματος Ολλανδίας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, η ανάληψη δράσεων με τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο εκδηλώσεων ετησίως για τον Έλληνα συγγραφέα στην Ολλανδία, αλλά και το ενδεχόμενο να μεταφραστούν κι άλλα έργα του Καζαντζάκη στα ολλανδικά, ήταν το αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που δημιούργησε διάλεξη για τον μεγάλο δημιουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Ο Γεώργιος Στασινάκης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Πρεσβευτής Ελληνισμού και Ιππότης του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, στην ομιλία του με τίτλο «Η επικαιρότητα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη», τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι απόψεις του Καζαντζάκη στο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο είναι επίκαιρες και σημαντικές για τον σημερινό αλλά και τον αυριανό πολίτη.

Η γραμματέας του παραρτήματος Ολλανδίας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Αγγελική Παπασταματίου, επεσήμανε τη σημαντική δράση του ομιλητή στη διάδοση των πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών του Καζαντζάκη. Από τη μεριά της, η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας, Μαίρη Βαξεβανίδου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στασινάκη για την ομιλία του και τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελεί, προέβαλε δύο αποσπάσματα συνέντευξης του Νίκου Καζαντζάκη, που είχε παραχωρήσει στη Γαλλική Ραδιοφωνία το έτος 1955 στο δημοσιογράφο Pierre Sipriot.
Το ακροατήριο, αποτελούμενο κυρίως από ελληνομαθείς Ολλανδούς και μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Ολλανδίας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, γεγονός που οδήγησε στην ανασύσταση του παραρτήματος Ολλανδίας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και στην ανάληψη περαιτέρω δράσεων με τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο εκδηλώσεων ετησίως για τον Καζαντζάκη στην Ολλανδία.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.