fbpx

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ EΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ

 

Με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013 θα τιμηθεί στις 26 Νοεμβρίου ο συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού για το βιβλίο του Ημερολόγιο μιας Απιστίας (εκδ. Ψυχογιός), όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ

Το βραβείο θα λάβουν 12 συγγραφείς από ισάριθμες χώρες (Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Δανία, Φινλανδία και FYROM) και σκοπός είναι να προβληθεί ο πλούτος της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στον τομέα της πεζογραφίας και να διευκολυνθεί ο πολιτισμικός διάλογος προκαλώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην Ευρώπη για τα βραβευμένα έργα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο χρηματοδοτείται από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνοδεύεται από χρηματικό ποσό και δίνει την ευκαιρία στο βραβευμένο βιβλίο να μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.