fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Kidder, Massini, Parente, Χαραλαμπόπουλου, Πλατιά και Κολιόπουλου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Kidder, Massini, Parente, Χαραλαμπόπουλου, Πλατιά και Κολιόπουλου

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Tracy Kidder Βουνά πέρα απ’ τα βουνά
Φανή Δρουγκα
Αροστοκλής Σταύρε

Για το βιβλίο του Stefano Massini Η τριλογία των Λήμαν
Ευαγγελία Χωριανοπούλου
Μαρία Δημονίτσα

Για το βιβλίο του Massimiliano Parente Ηλιθιοκρατία
Σέβη Σαλαγιάννη
Ευτυχία Σουφλέρη

Για το βιβλίο του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο
Χρυσούλα Ζαφειράκη
Θεοφάνης Ευθυμιάδης

Για το βιβλίο των Αθανάσιου Πλατιά και Κωνσταντίνου Κολιόπουλου Η τέχνη της στρατηγικής
Μαργαρίτα Κουτσιλέου
Γιώργος Μιχόπουλος
​​

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
 
*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 31/01/2022.

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Δίαυλος, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Tracy Kidder, Stefano Massini, Massimiliano Parente, Χρίστου Χαραλαμπόπουλου, Αθανάσιου Πλατιά και Κωνσταντίνου Κολιόπουλου.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Tracy Kidder Βουνά πέρα απ’ τα βουνά
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Stefano Massini Η τριλογία των Λήμαν
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Massimiliano Parente Ηλιθιοκρατία
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο
2 αντίτυπα από το βιβλίο των Αθανάσιου Πλατιά και Κωνσταντίνου Κολιόπουλου Η τέχνη της στρατηγικής

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Βουνά πέρα απ’ τα βουνά του Tracy Kidder

«Ο κεντρικός χαρακτήρας αυτού του θαυμάσιου βιβλίου είναι ένας από τους πιο προκλητικούς, ευφυείς, αστείους, οχληρούς, ατελείωτα ενεργητικούς, εκνευριστικούς, και γοητευτικούς χαρακτήρες που έχουν ζωντανέψει στο χαρτί. Έχει ξεκινήσει έναν επικό αγώνα που θα σας μεταφέρει από τους διαδρόμους της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ σε ένα ηλιοκαμένο οροπέδιο στην Αϊτή, από τις παραγκουπόλεις του Περού στις κρύες γκρίζες φυλακές της Μόσχας. Θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Αυτό το λαμπρό και δυνατό βιβλίο θα αλλάξει οπωσδήποτε τον τρόπο με τον οποίο τον βλέπετε». Jonathan Harr, συγγραφέας

 

Η τριλογία των Λήμαν  του Stefano Massini

Η εκπληκτική αυτή ιστορία αρχίζει σε μια προβλήτα του λιμανιού της Νέας Υόρκης, τη στιγμή που ένας νεαρός Γερμανοεβραίος μετανάστης αναπνέει βαθιά τον ενθουσιασμό της άφιξής του. Είναι ο πρωταρχικός σπόρος από τον οποίο θα γεννηθεί ένα θαλερό δέντρο, μια μεγάλη οικογενειακή και οικονομική ιστορία που στάθηκε ικανή να αλλάξει τον κόσμο.

Οξύνους και ορθολογιστής, ο Χένρι Λήμαν μετακινείται στον Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, ανοίγοντας ένα κατάστημα υφασμάτων. Αλλά το βαμβάκι που παράγουν οι σκλάβοι στις φυτείες είναι μόνο η πρώτη δοκιμασία της εμπορικής ευφυΐας που λέγεται Λήμαν Μπράδερς (διότι στο μεταξύ κοντά στον Χένρι έχουν έρθει και τα αδέλφια του Εμάνιουελ και Μάγιερ).
Με τον καιρό, το βαμβάκι θα αντικατασταθεί από τον καφέ, τη ζάχαρη, το κάρβουνο και κυρίως από τους νέους ορίζοντες που προσφέρει η χρηματοδότηση της σιδηροδρομικής βιομηχανίας. Τους γονείς θα διαδεχτούν τα παιδιά και με τη σειρά τους τα εγγόνια, σε μια αλληλουχία διαφορετικών ανθρώπινων χαρακτήρων, άλλοτε όμοιων, άλλοτε αντίθετων.

Διεισδυτική και εντυπωσιακή σαν πυροτέχνημα, Η τριλογία των Λήμαν είναι ένα μοναδικό βιβλίο που δεν μπορεί να οριστεί με τον παραδοσιακό διαχωρισμό των λογοτεχνικών ειδών. Στο κείμενο του Massini το μυθιστόρημα ενώνεται με το δοκίμιο, το έπος παντρεύεται το θέατρο, με συνεχείς αναφορές στον κινηματογράφο και στο τραγούδι, φτάνοντας μέχρι τους τύπους των μαθηματικών και τα κόμικς. Πρόκειται για ένα απολύτως νέο λογοτεχνικό είδος, στο οποίο η πάλη σώμα με σώμα του 19ου με τον 20ό αιώνα ανοίγει έναν δρόμο στο μέλλον.

 

Ηλιθιοκρατία  του Massimiliano Parente

Ο Μασιμιλιάνο Παρέντε, ένας από τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς συγγραφείς της εποχής μας, έχει τον τρόπο του να σε ιντριγκάρει, το χάρισμα να σε διασκεδάζει και ενίοτε την ικανότητα να σε εκνευρίζει. Είναι όμως απολύτως βέβαιο πως η αφήγησή του δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

Στην Ηλιθιοκρατία ανατέμνει με χειρουργική ακρίβεια και μεγάλες δόσεις βιτριολικού χιούμορ τους κοινούς τόπους της πατρίδας του και τις αφελείς πεποιθήσεις των ανθρώπων. Σαρκάζει την πραγματικότητα της σύγχρονης Ιταλίας, ανάμεσα σε πολιτικούς και «αντιπολιτικούς» σαλτιμπάγκους, αφελείς ψηφοφόρους, τηλεοπτικούς μαϊντανούς, διαδικτυακές «προσωπικότητες», αντιεπιστημονικές δοξασίες, αβάσιμες αντιλήψεις, ανόητες βεβαιότητες και πολλές μικρές καθημερινές κουταμάρες της «διπλανής πόρτας». Κι αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι οικείο και πολύ ελληνικό, μην ανησυχείτε, είναι απλή εντύπωσή σας...

 

Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο  του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου

Αν ο πόλεμος είναι «πατήρ πάντων», όπως υποστήριξε ο Ηράκλειτος, μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι και το παιχνίδι είναι «παιδί του». Καθόλου παρήγορη υπόθεση, αν σκεφθούμε πως η παιδική ηλικία είναι ο γενέθλιος τόπος όλων των παιχνιδιών – του δημοφιλέστερου των παιχνιδιών, του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένου. Ενός παιχνιδιού που μιμείται τον πόλεμο ή μάλλον κάποια χαρακτηριστικά του. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο δεν κινδυνεύει η ζωή σου. Ή μήπως κινδυνεύει; Όχι γιατί το παιχνίδι είναι πόλεμος, αλλά γιατί διεξάγεται ήδη μια «μάχη των μαχών» με έπαθλο το παιχνίδι, που μπορεί να περιλαμβάνει στις απώλειες και όλους όσοι το αγαπούν.

Μια παράλληλη ανάγνωση του κειμένου του Σουν Τσου.

 

Η τέχνη της στρατηγικής  των Αθανάσιου Πλατιά και Κωνσταντίνου Κολιόπουλου

Οι διακεκριμένοι καθηγητές Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς και Κωνσταντίνος Κολιόπουλος ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που σε 50 κανόνες συμπυκνώνει την τέχνη της στρατηγικής.

Από το μωρό που κλαίει για να του γίνει το χατίρι, μέχρι τους ηγέτες των Υπερδυνάμεων που μοιράζουν σφαίρες επιρροής, όλοι και όλες εφαρμόζουμε στρατηγική. Αντλώντας παραδείγματα από τον πόλεμο, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, το ποδόσφαιρο, το σκάκι, οι συγγραφείς παρέχουν έναν οδηγό στρατηγικής συμπεριφοράς σε κάθε επίπεδο της ζωής, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούν μια συνολική θεωρία περί στρατηγικής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.