fbpx
Επιστημονικό συνέδριο στη Λευκάδα για τις πτυχές της τοπικότητας στην Επανάσταση του 1821, 8-9 Οκτωβρίου

Επιστημονικό συνέδριο στη Λευκάδα για τις πτυχές της τοπικότητας στην Επανάσταση του 1821, 8-9 Οκτωβρίου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας, η Εταιρεία Θεωρίας και Έρευνας της Ιστορίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Τμήμα Ιστορίας, Τμήμα Πληροφορικής – Εργαστήριο Πληροφορικής για τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες –HiLab– Πρόγραμμα ΒΥΡΩΝ), σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, θα πραγματοποιήσουν επιστημονικό συνέδριο στη Λευκάδα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με θέμα: «Πτυχές και εκφράσεις της τοπικότητας στην Επανάσταση του 1821. Γεγονότα, συνθήκες, πρόσωπα».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 8 και 9 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας. Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή, 8-10-2021, ώρα 6.00 μ.μ. Και οι άλλες δύο συνεδρίες (πρωινή και απογευματινή) το Σάββατο, 9-10-2021, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Λόγω των ειδικών συνθηκών του Covid-19, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των παρισταμένων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Επιπλέον, οι προσερχόμενοι στον χώρο πραγματοποίησης του Συνεδρίου υποχρεούνται για τα εξής:
1. Να φορούν μάσκα (σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στον χώρο).
2. Να φέρουν μαζί τους και να επιδεικνύουν στη Γραμματεία πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test των τελευταίων δύο εικοσιτετραώρων.
3. Εξαιτίας των περιορισμών του χώρου, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας τους, να τηλεφωνούν για προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο του Πνευματικού Κέντρου: 26450-22620.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 6979-082014 (Άννα Κοψιδά), 6975-580045 (Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού) ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Eκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,
Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.