fbpx
Αυτόματο μηχάνημα με δωρεάν διηγήματα αποκτά η Νέα Υόρκη

Αυτόματο μηχάνημα με δωρεάν διηγήματα αποκτά η Νέα Υόρκη

Το πρώτο αυτόματο μηχάνημα που θα προσφέρει με το πάτημα ενός κουμπιού δωρεάν διηγήματα θα αποκτήσει στις αρχές του Οκτωβρίου η Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center for Fiction στο Μπρούκλιν.

Οι επισκέπτες της Center for Fiction θα έχουν τη δυνατότητα να πατήσουν ένα από τα τρία κουμπιά του μηχανήματος και να πάρουν στα χέρια τους ένα σύντομο διήγημα, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούν να διαβάσουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Το ένα κουμπί θα είναι για παιδικά διηγήματα, ενώ τα άλλα δύο με θέματα που θα εναλλάσσονται στη διάρκεια του χρόνου.

«Η ανάγνωση στο χαρτί είναι πιο ζωντανή και ενθαρρύνει τα όνειρα», αναφέρει η Short Édition, η οποία εμπνεύστηκε την ιδέα αυτή και έχει ήδη τοποθετήσει περίπου 300 μηχανήματα ανά τον κόσμο, προσθέτοντας: «Η ανάγνωση διηγημάτων αποτελεί συνεισφορά στον πολιτισμό. Η προώθηση της γνώσης και του πολιτισμού φέρνει χαρά στην κοινότητα. Η Short Édition προσφέρει μία φρέσκια, πνευματική στιγμή για όλα τα αναγνωστικά επίπεδα και όλες τις ηλικίες, ώστε να πάει την κοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά».

Τα διηγήματα που θα τυπώνει το μηχάνημα θα επιλέγονται τυχαία μέσα από μία λίστα της Center for Fiction, που θα αντλεί υλικό τόσο από τη βάση δεδομένων της Short Édition, όσο και από το δίκτυο συνεργατών της οργάνωσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.