fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Λιμήτσιου, Grisham, McConaughey, Robert και Turner

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Λιμήτσιου, Grisham, McConaughey, Robert και Turner

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Θεόδωρου Λιμήτσιου Μαρουσώ
Αικατερίνη Λιβαθινου
Σοφία Καραμαλη

Για το βιβλίο του John Grisham Οι συνήγοροι
Βασιλίνα Κουρτη
Γιώργος Μαρουλής

Για το βιβλίο του Matthew McConaughey Greenlights
Ευαγγελία Θεοφυλακτου
Σπύρος Δημήτρης

Για το βιβλίο της Marie Robert Το ταξίδι της Πηνελόπης
Αφροδίτη Τσιπα
Βασίλης Λεβεντοπουλος

Για το βιβλίο της Tina Turner Η ευτυχία είσαι εσύ
Ανθή Μαραγκου
Γεωργία Σιδοπούλου

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
 
*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 29/10/2021.

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Θεόδωρου Λιμήτσιου, John Grisham, Matthew McConaughey, Marie Robert και Tina Turner.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Θεόδωρου Λιμήτσιου Μαρουσώ
2 αντίτυπα από το βιβλίο του John Grisham Οι συνήγοροι
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Matthew McConaughey Greenlights
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Marie Robert Το ταξίδι της Πηνελόπης
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Tina Turner Η ευτυχία είσαι εσύ

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Μαρουσώ του Θεόδωρου Λιμήτσιου

Τον μήνα με τα δύο φεγγάρια, όταν λάμπει στον ουρανό το μπλε φεγγάρι, γνέθουν οι Μοίρες το νήμα της ζωής.

Μια τέτοια νύχτα έρχεται στον κόσμο η Μαρουσώ. Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια της ζωής της. Μιας ζωής πολυκύμαντης, όπου η νηνεμία έπεται της καταιγίδας, το φως ακολουθεί το σκοτάδι και το γέλιο εναλλάσσεται με το κλάμα.

Η ιστορία της Μαρουσώς ξεκινάει το 1830 από τα βάθη της Ανατολίας, στη μακρινή και γοητευτική Καππαδοκία, περνάει από την πολύβουη Κωνσταντινούπολη και την κοσμοπολίτικη Σμύρνη, τον Βόλο και το Πήλιο, για να φτάσει έως τα αγέρωχα βουνά της Πίνδου, εκεί όπου η Θεσσαλία αγκαλιάζει την Ήπειρο.

Η Μαρουσώ, μια ηρωίδα γεμάτη μυστήριο, που το παρελθόν της χάνεται στο έρεβος της λήθης. Το παρόν της φωτίζεται από την αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή. Το μέλλον της, άδηλο, όπως η μοίρα… μοιραίνει.

Η αινιγματική Μαρουσιάνα του Εγώ μεγάλωνα για σένα… σε αυτό το βιβλίο γίνεται η πρωταγωνίστρια, η νεαρή Μαρουσώ, που ταξιδεύει παλεύοντας να ξεδιαλύνει τους γρίφους της ζωής της.

 

Οι συνήγοροι του John Grisham

Ένα δικαστικό θρίλερ από τον βιρτουόζο του είδους, ένα συγκλονιστικό βιβλίο που ταράζει τα θεμέλια του νομικού κατεστημένου, κατακτώντας την 1η θέση των μπεστ σέλερ των New York Times από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Στο Σίμπρουκ, μια μικρή πόλη της Φλόριντα, ο νεαρός δικηγόρος Κιθ Ρούσο δολοφονείται αργά τη νύχτα στο γραφείο του. Ο δολοφόνος δεν αφήνει κανένα ίχνος. Κανένα προφανές κίνητρο, κανένας αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο, η αστυνομία γρήγορα στρέφει τις υποψίες της στον Κουίνσι Μίλερ, έναν νεαρό Αφροαμερικανό και πρώην πελάτη του Ρούσο.

Ο Κουίνσι δικάζεται και καταδικάζεται σε ισόβια. Επί είκοσι δύο χρόνια μαραζώνει στη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Όμως κανείς δεν τον ακούει. Δεν έχει δικηγόρο, ούτε κανέναν άλλο να τον βοηθήσει απ’ έξω. Απελπισμένος γράφει ένα γράμμα στη Συνηγορική Διακονία, μια μικρή μη κερδοσκοπική οργάνωση με επικεφαλής τον μαχητικό δικηγόρο και επισκοπικό ιερέα Κάλεν Ποστ.

Η Συνηγορική Διακονία αναλαμβάνει λίγες υποθέσεις αθώωσης κάθε φορά, εκπροσωπώντας πελάτες ξεχασμένους από το σύστημα και επανορθώνοντας δικαστικές πλάνες. Όμως με τον Κουίνσι Μίλερ έχει να αντιμετωπίσει κάτι πολύ περισσότερο. Ο Κιθ Ρούσο έχει δολοφονηθεί από ισχυρούς και ανελέητους εγκληματίες που δεν θέλουν να αθωωθεί ο Κουίνσι Μίλερ. Σκότωσαν έναν δικηγόρο πριν από είκοσι δύο χρόνια και τώρα δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν έναν δεύτερο.

 

Greenlights του Matthew McConaughey

Από τα πενήντα χρόνια που είμαι στη ζωή, τα σαράντα δύο προσπαθώ να καταλάβω τον γρίφο της, γεμίζοντας ημερολόγια με πιθανά στοιχεία για τη λύση του τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα πέντε. Σημειώσεις για επιτυχίες και αποτυχίες, για χαρές και λύπες, για όσα με έκαναν να νιώσω θαυμασμό, για εκείνα που με έκαναν να γελάσω δυνατά… Πώς θα είμαι δίκαιος. Πώς θα έχω λιγότερο άγχος. Πώς θα διασκεδάζω. Πώς θα πληγώνω τους άλλους λιγότερο. Πώς θα πληγώνομαι λιγότερο. Πώς θα γίνω καλός άνθρωπος. Πώς θα δώσω νόημα στη ζωή μου. Πώς θα γίνω ο καλύτερος εαυτός μου.

Λίγο καιρό πριν, αποφάσισα να καταπιαστώ ξανά με αυτά τα ημερολόγια. Ανακάλυψα ιστορίες που έζησα, μαθήματα ζωής που έπειτα ξέχασα, στίχους, προσευχές, σκέψεις για το τι είναι πράγματι σημαντικό και ένα σωρό σημειώσεις. Και βρήκα το θέμα μου. Μια προσέγγιση ζωής που μου πρόσφερε ικανοποίηση, και ακόμα μου προσφέρει: αν ξέρεις πώς και πότε να διαχειριστείς τις προκλήσεις της ζωής –πώς να διαχειριστείς το αναπόφευκτο– τότε μπορείς να απολαύσεις αυτό που ονομάζω «να προλαβαίνεις το πράσινο».

Απομονώθηκα λοιπόν στην έρημο και άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο: ένα άλμπουμ, ένα λεύκωμα ιδεών και εικόνων, η ιστορία της ζωής μου μέχρι σήμερα. Πενήντα χρόνια εικόνες και διαφορετικές οπτικές, συναισθήματα και συνειδητοποιήσεις, στιγμές φοβερές, στιγμές ντροπής. Ευλογημένα μαθήματα, αλήθειες, στιγμές βίαιες και συνάμα υπέροχες. Στιγμές που κατάφερα να ξεφύγω και άλλες που δεν τα κατάφερα, στιγμές που έγινα μούσκεμα προσπαθώντας να χορέψω κάτω από τη βροχή.

Ελπίζω πως το βιβλίο αυτό θα είναι και για σένα κάτι σαν φάρμακο με ωραία γεύση, σαν να παίρνεις μια-δυο ασπιρίνες αντί να πας στον γιατρό, σαν να οδηγείς διαστημόπλοιο χωρίς δίπλωμα πιλότου, σαν να πηγαίνεις στην εκκλησία χωρίς να πρέπει να ξαναγεννηθείς και σαν να γελάς ανάμεσα στα δάκρυά σου.

Είναι ένα ερωτικό γράμμα. Για τη ζωή. Είναι, επίσης, ένα πολύτιμο εργαλείο για να προλαβαίνεις το πράσινο – και για να συνειδητοποιήσεις ότι, στο τέλος, το πορτοκαλί και το κόκκινο γίνονται πάντα πράσινο.

 

Το ταξίδι της Πηνελόπης της Marie Robert

Από το νέο συγγραφικό αστέρι της Γαλλίας, ένα υπέροχο μυθιστόρημα με ηρωίδα μια μυθική και συνάμα σύγχρονη Πηνελόπη, μια νέα γυναίκα αποφασισμένη να ανακαλύψει το νόημα της ζωής ξεκινώντας μια μοναδική περιπέτεια με αφετηρία την Ελλάδα, τη χώρα του μύθου και του ονείρου, τη γενέτειρα της φιλοσοφίας.

Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, ένα συναρπαστικό ταξίδι που ακροβατεί στα όρια της φιλοσοφικής σκέψης, μια προσωπική, σχεδόν μυστικιστική οδύσσεια με απόλυτο προορισμό την Ιθάκη των υπαρξιακών απαντήσεων και της αέναης ευτυχίας.

 

Η ευτυχία είσαι εσύ της Tina Turner

Η Τίνα Τέρνερ, μία από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτει, σε αυτό το βιβλίο, τη γεμάτη χαρά σοφία που κρύβεται πίσω από την εμψυχωτική ιστορία της ζωής της, για να βρείτε την ευτυχία, την ελπίδα και την αγάπη στη δική σας ζωή.

Στο βιβλίο της Η ευτυχία είσαι εσύ: Ένας οδηγός για να αλλάξεις τη ζωή σου, η Τίνα μας δείχνει πώς μπορούμε, όλοι μας, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια –ακόμα και να κάνουμε το αδύνατον δυνατόν– και να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας. Εξηγεί πώς να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, εξοπλίζοντάς μας με πνευματικά εργαλεία και σοφές συμβουλές ώστε να εμπλουτίσουμε τον μοναδικό δρόμο μας σε αυτόν τον κόσμο.

Επί δεκαετίες, η Τίνα Τέρνερ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μιας γυναίκας που μπορεί να γεννήσει ελπίδα από το τίποτα, να ξεπεράσει όλους τους περιορισμούς και τα εμπόδια, και να φτάσει σε μια επιτυχία που διαρκεί. Αντλώντας διδάγματα από τα βιώματά της –καθώς κατάφερε ξεκινώντας από πολύ χαμηλά να κατακτήσει την κορυφή– η Τίνα αναλύει τις πρακτικές αρχές του βουδισμού και μας δείχνει πώς, από το 1973, οι αρχές αυτές την έχουν βοηθήσει να ξεπεράσει την απόγνωση, τη δυστυχία και τη φτώχεια και να κατακτήσει τη χαρά, τη σταθερότητα και την ευημερία.

Σήμερα, η Τίνα μοιράζεται τη βαθιά γνώση που έχει αντλήσει από τη συναρπαστική ζωή της χαρίζοντάς μας το βιβλίο Η ευτυχία είσαι εσύ, που αποτελεί ένα υπέροχο δώρο έμπνευσης και εμψύχωσης για εσάς και τους αγαπημένους σας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.