fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Κορτώ, Σκαμπαρδώνη, Πέρεθ-Ρεβέρτε, Βεντρέλλα και Γιουσαφζάι

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Κορτώ, Σκαμπαρδώνη, Πέρεθ-Ρεβέρτε, Βεντρέλλα και Γιουσαφζάι

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου
Ευμορφία Θανου
Δημήτρης Ντοβλετάκης

Για το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη Προσοχή: εποχιακή διέλευση βατράχων
Μαρία Ρουπακιώτη
Κωνσταντίνα Πορίχη

Για το βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε Σαμποτάζ
Φωτεινή Παρασκευά
Ειρήνη Πασσαρη

Για το βιβλίο της Ρόζα Βεντρέλλα Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας
Βασιλική Βόρρη
Γιάννης Ξύδας

Για το βιβλίο της Μαλάλα Γιουσαφζάι Είμαστε αλλού. Τα κορίτσια της προσφυγιάς
Ελένη Μεϊμάρη
Ιωάννης Αποσπορης

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
 
*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/09/2021.

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Αύγουστου Κορτώ, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε, Ρόζα Βεντρέλλα και Μαλάλα Γιουσαφζάι.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη Προσοχή: εποχιακή διέλευση βατράχων
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε Σαμποτάζ
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Ρόζα Βεντρέλλα Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Μαλάλα Γιουσαφζάι Είμαστε αλλού. Τα κορίτσια της προσφυγιάς

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου  του Αύγουστου Κορτώ

Ο Μανωλιός, η Δήμητρα κι ο Γιάννης
αντάμωσαν σε δύσκολους καιρούς.
Πες μου, ζωή, γιατί στο τέλος κάνεις
τους πιο γλυκούς δεσμούς λυπητερούς;

Τρία παιδιά –τραυματισμένα κι εξόριστα, χαμίνια του δρόμου– γνωρίζονται, φωλιάζουν σε μια κατάληψη των Εξαρχείων και γίνονται αδέρφια.

Αρχές του ’90, κι η Αθήνα ξέφρενη: ποτάμια πλούτου από τη μια, απόγνωση της νύχτας απ’ την άλλη. Πρέζα, πεζοδρόμιο, μαχαιρώματα, άγρια φτώχεια. Οι τρεις φίλοι παλεύουν να ζήσουν τη νιότη τους, μα ο κίνδυνος πλανιέται ολόγυρα: αδίστακτα αφεντικά και πελάτες, εχθροί των καταλήψεων, ένας καθ’ έξιν δολοφόνος φάντασμα που ’χει βαλθεί να καθαρίσει την πιάτσα – και πάνω απ’ όλα, κρυμμένο παντού, το φάσμα του έιτζ, πεινασμένο για κορμιά που πονούν για έρωτα. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το μόνο μέλος της παρέας που επέζησε μας ιστορεί τις αλησμόνητες εκείνες εποχές, συνομιλώντας με τους χαμένους φίλους.

Μια ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας. Ακόμα κι όταν κλαίω και πονάω τους φίλους που κοιμούνται δεν ξυπνάω.

Ένα μυθιστόρημα παρέας, γέλιων και δακρύων. Φίλος θα πει η καρδιά σου σ’ άλλο στήθος.

 

Προσοχή: εποχιακή διέλευση βατράχων  του Γιώργου Σκαμπαρδώνη

Μεταξύ φαντασίας-μύθου και γεγονότος μετακινούνται οι φράσεις, βάτραχοι που φεύγουν ομαδικά απ’ την ξεραμένη λίμνη και πηγαίνουν και γεννάνε νοήματα και μυστικά σε κρυφούς λασπόλακκους ή σε χαμηλά ποτάμια: νέες λέξεις-γυρίνους με πυρακτωμένες ουρές και διαδρομές που φωσφορίζουν.

Στην ανυφαντική της διήγησης αυτοί οι γυρίνοι, όταν μεγαλώσουν, γίνονται άλλοτε πρίγκιπες κι άλλοτε νεροκότσυφες.

 

Σαμποτάζ  του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε

Το φως του δύοντος ηλίου, διαθλώµενο στο τζάµι του παραθύρου, έβαφε µε µια ελαφριά κοκκινωπή πατίνα τον τεράστιο καµβά· σαν να είχε κιόλας αρχίσει, προτού καν πάρει την τελική του µορφή, να αιµορραγεί. Και ξαφνικά όλα απέκτησαν νόηµα. «Θα ονοµαστεί Γκερνίκα» είπε ο Πικάσσο.

Μάιος 1937. Ο εµφύλιος πόλεµος συνεχίζει την αιµατηρή πορεία του στην Ισπανία, ενώ το Παρίσι ετοιµάζεται να υποδεχτεί τη ∆ιεθνή Έκθεση. Aλλά και µακριά από τα πεδία των µαχών διεξάγονται µάχες µέσα στις σκιές. Μια διπλή αποστολή φέρνει τον Λορένθο Φαλκό στο Παρίσι µε στόχο να επιχειρήσει, µε κάθε δυνατό τρόπο, να µη φτάσει ποτέ η Γκερνίκα που ζωγραφίζει ο Πάµπλο Πικάσσο στη ∆ιεθνή Έκθεση, όπου η ∆ηµοκρατία θέλει να αποσπάσει τη διεθνή υποστήριξη.

Μολονότι γίνονται ήδη αισθητοί στην Ευρώπη οι άνεµοι του νέου πολέµου που θα αφανίσουν την ήπειρο, η χαρούµενη µουσική εξακολουθεί να παίζει και η τέχνη, το εµπόριο, το κυνήγι της καλής ζωής απασχολούν εξίσου διανοούµενους, εξόριστους και ακτιβιστές. Συνηθισµένος στον κίνδυνο και στις οριακές καταστάσεις, ο Φαλκό πρέπει να αντιµετωπίσει αυτή τη φορά έναν κόσµο όπου η πάλη των ιδεών θέλει να επιβληθεί πάνω στη δράση. Έναν κόσµο που του είναι ξένος και απέναντι στον οποίο θα επιχειρήσει να εφαρµόσει τις δικές του µεθόδους.

Ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε στήνει στο Σαµποτάζ µια αριστοτεχνική πλοκή που παρασύρει τον αναγνώστη µέχρι την τελευταία σελίδα, ολοκληρώνοντας τη µυθιστορηµατική τριλογία µε πρωταγωνιστή έναν από τους γοητευτικότερους λογοτεχνικούς ήρωές του, τον Λορένθο Φαλκό.

 

Ιστορία μιας καθωσπρέπει οικογένειας  της Ρόζα Βεντρέλλα

Δεκαετία του ’80. Στις εργατικές συνοικίες της παλιάς πόλης του Μπάρι τα παιδιά περνάνε τα καλοκαίρια παίζοντας κυνηγητό στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια, ανάµεσα σε µυρωδιές απλωµένων σεντονιών και σάλτσας για το µεσηµεριανό φαγητό που ετοιµάζουν οι µανάδες τους. Όλοι γνωρίζουν την «Κακορίζικη», τη µικρή Μαρία Ντε Σάντις, µε τον εκρηκτικό, δύστροπο χαρακτήρα. Η Μαρία είναι αφοσιωµένη στην οικογένειά της, στην αγράµµατη µητέρα, στα δυο µεγαλύτερα αδέρφια της και σε έναν τυραννικό πατέρα, ονειρεύεται όµως να ανοίξει µια µέρα τα φτερά της, µακριά από τη φτώχεια, τη βία και τη µιζέρια της γειτονιάς. Μοναδική της διέξοδος είναι το πάθος για µάθηση και η κρυφή φιλία της µε τον Μικέλε, γιο αντίπαλης οικογένειας. Μια φιλία που, παρά τα χτυπήµατα της µοίρας, θα δυναµώσει µε το πέρασµα του χρόνου και θα µετουσιωθεί σε έρωτα και βαθιά αγάπη. Σε φλόγα για την ίδια τη ζωή.

Μια συναρπαστική οικογενειακή ιστορία για τα όρια της αφοσίωσης, τη δύναµη της φιλίας και του έρωτα, για τη διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στη ζωή που έχουµε και στη βούληση να παλέψουµε για µια καλύτερη ζωή.

 

Είμαστε αλλού. Τα κορίτσια της προσφυγιάς  της Μαλάλα Γιουσαφζάι

Δεν παύει ποτέ να με συγκλονίζει το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν την ειρήνη κάτι δεδομένο. Εγώ είμαι ευγνώμων για αυτήν κάθε μέρα. Δεν είναι αυτονόητη. Εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά ζουν τον πόλεμο καθημερινά. Η δική τους πραγματικότητα είναι η βία, τα κατεστραμμένα σπίτια, οι εκατόμβες αθώων. Και η μόνη επιλογή που έχουν στη διάθεσή τους είναι να φύγουν. Να «επιλέξουν» να εκτοπιστούν. Δύσκολα το λες επιλογή αυτό.

Από τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.