ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣΈνα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα για έναν συγγραφέα είναι να πιάνει στα χέρια του επιτέλους το βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε, και να ανακαλύπτει ότι από τους διορθωτές του εκδοτικού οίκου έχει ξεφύγει ένα ορθογραφικό ή γραμματικό λάθος. Πόσο μάλλον, να βρίσκει… 260 τέτοια λάθη!

Αυτό συνέβη στη συγγραφέα Τέρι Μπρους, η οποία υποστηρίζει ότι το βιβλίο της Thereafter κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο EternalPress με 260 λάθη, τα οποία μάλιστα δεν έγιναν από την ίδια, αλλά από τους διορθωτές του οίκου.

«Η εκδοχή των εκδοτών μου με κάνει να μοιάζω με αγράμματο μπούφο», έγραψε στο ιστολόγιό της η συγγραφέας, που πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια και μάλιστα δικαιώθηκε, καθώς ο δικαστής, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση στο ιστολόγιο, συμφώνησε με την Μπρους ότι «η συνεχιζόμενη κυκλοφορία του Thereafter για έστω και μία ακόμα μέρα, ήταν υπερβολικά βλαπτική για την επαγγελματική μου φήμη ώστε να του επιτραπεί να συνεχίσει».

Τώρα, η Μπρους έχει και πάλι στα χέρια της τα δικαιώματα του βιβλίου της και, μετά από την περιπέτειά της, σκέφτεται αν θα συζητήσει με κάποιον άλλο εκδοτικό οίκο για να επανακυκλοφορήσει το βιβλίο της, ή αν θα τα κρατήσει η ίδια, ώστε να ελέγξει από μόνη της το πώς θα γίνει η έκδοσή του.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.