fbpx
Στην Τσίτσι Νταγκαρέμπουα το φετινό βραβείο PEN Pinter

Στην Τσίτσι Νταγκαρέμπουα το φετινό βραβείο PEN Pinter

Στη συγγραφέα Τσίτσι Νταγκαρέμπουα (Tsitsi Dangarembga) από τη Ζιμπάμπουε απονέμεται το φετινό βραβείο PEN Pinter για «την ικανότητά της να συλλαμβάνει και να περνάει με την πένα της κρίσιμες αλήθειες ακόμα και σε δύσκολους καιρούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής.

 Το PEN Pinter απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη του νομπελίστα Χάρολντ Πίντερ σε συγγραφείς που, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Πίντερ, επιδεικνύουν «ισχυρή αποφασιστικότητα πνεύματος, ώστε να καθορίσουν την πραγματική αλήθεια για τις ζωές μας και τις κοινωνίες μας». Η Νταγκαρέμπουα είναι γνωστή για την τριλογία βιβλίων της που εκτυλίσσονται στη Ζιμπάμπουε (Nervous Conditions, The Book of Not, This Mournable Body), ενώ έχει διακριθεί επίσης ως σκηνοθέτις, θεατρική συγγραφέας και ακτιβίστρια. Μάλιστα, για την ακτιβιστική της δράση συνελήφθη πέρυσι στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, πυροδοτώντας ένα διεθνές κύμα αλληλεγγύης υπέρ της.

Η Νταγκαρέμπουα θα απευθύνει ομιλία σε ειδική τελετή στις 11 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσει και την επιλογή της για τον «Διεθνή Συγγραφέα Θάρρους», έναν συγγραφέα που «δραστηριοποιείται για την υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης, συχνά με μεγάλο κίνδυνο για την προσωπική του ασφάλεια και ελευθερία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.