fbpx
Άνθρωποι του βιβλίου συγκεντρώνουν χρήματα για εμβόλια κατά του κορονοϊού

Άνθρωποι του βιβλίου συγκεντρώνουν χρήματα για εμβόλια κατά του κορονοϊού

Δεκάδες προσωπικότητες και εταιρείες της εκδοτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετέχουν σε διαδικτυακή δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού άνθρωποι σε χώρες οι οποίες έχουν πληγεί βαριά από την πανδημία.

Μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν έως τα μεσάνυχτα της 21ης Μαΐου να υποβάλουν τις προσφορές τους για να αποκτήσουν μία υπογεγραμμένη πρώτη έκδοση ενός βιβλίου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (υπό το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ) ή ένα υπογεγραμμένο σετ της τριλογίας «Γουλφ Χολ» της Χίλαρι Μαντέλ, ενώ συγγραφείς και στελέχη εκδοτικών οίκων θέτουν κριτικές και συμβουλές για την έκδοση ενός βιβλίου στη διάθεση όποιου προσφέρει τα περισσότερα.

«Η κατάσταση στην Ινδία είναι αποκαρδιωτική και η ανισότητα της πρόσβασης σε εμβόλια είναι τεράστια», δήλωσε η εκδότρια και συγγραφέας Φίμπι Μόργκαν, η οποία ξεκίνησε την εν λόγω πρωτοβουλία, προσθέτοντας: «Η πανδημία έχει προκαλέσει φοβερές δυσκολίες σε πολλούς από μας, αλλά καθώς η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνεται, το θεωρούμε λάθος να το γιορτάζουμε αυτό χωρίς να σκεφτόμαστε όσους τώρα βιώνουν ό,τι χειρότερο μπορεί να προκαλέσει ο εν λόγω ιός». Σημειωτέον ότι και η Μόργκαν συμμετέχει στη δημοπρασία, προσφέροντας μία κριτική της για τις 10.000 πρώτες λέξεις ενός μυθιστορήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.