fbpx
Ρώμη: Ψηφιακή βιβλιοθήκη για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

Ρώμη: Ψηφιακή βιβλιοθήκη για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς

Μια νέα, ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη διαθέσιμη σε όλους τους επιβάτες των δημοτικών συγκοινωνιών της Ρώμης δημιούργησε ο συγκοινωνιακός φορέας Atac, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να «κατεβάζουν» στα κινητά ή στις ταμπλέτες τους e-books και audiobooks, σκανάροντας έναν κώδικα QR.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη θα περιλαμβάνει 18.000 κώδικες QR σε ισάριθμα σημεία, από τα οποία θα μπορεί ο καθένας, χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς, να αποκτά δωρεάν πρόσβαση σε βιβλία όλων των ειδών, από παιδικά βιβλία και κλασικά έργα της παγκόσμιας πεζογραφίας μέχρι μη λογοτεχνικά βιβλία και ποίηση.

«Η παροχή μίας δωρεάν πολιτιστικής υπηρεσίας στους πελάτες μας είναι ένας τρόπος να υπενθυμίσουμε σε όλους τη λειτουργία των δημόσιων μεταφορών, που δεν είναι μόνο να μετακινούν εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία της μετακίνησης», δήλωσε ο διευθυντής της Atac, Giovanni Mottura, προσθέτοντας: «Το διάβασμα είναι μία εξαιρετική ταξιδιωτική συντροφιά, αλλά ακόμα περισσότερο είναι μία πηγή έμπνευσης, ειδικά για τις νέες γενιές. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το “προσκλητήριο ανάγνωσης” μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, και όχι μόνο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.