fbpx

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2013 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2013 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΤριάντα ποιητές και πεζογράφοι, 25 Έλληνες και 5 ξένοι (ένας εκ των οποίων ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη) συμμετέχουν στη φετινή  2η  διοργάνωση της Λογοτεχνικής Σκηνής, που ανοίγει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ και κλείνει  την Κυριακή 15 στο δημοτικό  θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Πρόκειται για καταξιωμένους ποιητές (όπως ο Τίτος Πατρίκιος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η Τζένη Μαστοράκη) ή πεζογράφους (όπως ο Σάκης Παπαδημητρίου και ο Διαμαντής Αξιώτης), αλλά και για νεότερους συγγραφείς από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Δράμα, την Καβάλα, την Κοζάνη και την Ξάνθη). 
Μια καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η πρόσκληση συγγραφέων και από το εξωτερικό. Έτσι, θα παρουσιαστούν και θα διαβάσουν κείμενά τους (και σε ελληνική μετάφραση) η Νάντια Ραντούλοβα και ο Τόντορ Τόντοροβ από τη Βουλγαρία, ο Γιαν Χένρικ Σβαν από τη Σουηδία, ο Μεχμέτ Αλί Οζτσομπανλάρ από την Τουρκία και ο Αλβανός Μπεντρή Χότζα, που όμως εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και γράφει στα ελληνικά. Η διάρκεια της κάθε βραδιάς αναμένεται να ξεπεράσει τις τρεις ώρες.
Συγκεκριμένα, στη φετινή Λογοτεχνική Σκηνή  συμμετέχουν και διαβάζουν ποιήματα και μικρά πεζά τους οι (όπου δεν αναφέρεται τόπος διαμονής εννοείται η Θεσσαλονίκη) οι: Λένα Αθανασοπούλου, Διαμαντής Αξιώτης (Καβάλα), Πέτρος Γκολίτσης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος (Αθήνα), Αρχοντούλα Διαβάτη, Μαίρη Καιρίδη (Παρίσι), Χαρίτων Καλογιάννης, Βασίλης Καραγιάννης (Κοζάνη), Μάκης Καραγιάννης, Ιωάννα Λιούτσια, Θανάσης Μαρκόπουλος (Βέροια), Τζένη Μαστοράκη (Αθήνα), Ζντράβκα Μιχαήλοβα (μεταφράστρια), Γλυκερία Μπασδέκη (Ξάνθη), Ζαφείρης Νικήτας, Μεχμέτ Αλί Οζτσομπανλάρ (Τουρκία), Άλκηστις Πανάγου, Σάκης  Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος (Λονδίνο), Τίτος Πατρίκιος (Αθήνα), Κωνσταντίνος Ποζουκίδης, Nάντια Ραντούλοβα (Βουλγαρία), Γιαν Χένρικ Σβαν (Σουηδία), Γιάννης Σκαραγκάς, Μαρία Στασινοπούλου, Κυριάκος Συφιλτζόγλου (Δράμα), Τόντορ Τόντοροβ (Βουλγαρία), Γεωργία Τριανταφυλλίδου (Καβάλα), Γεωργία Τρούλη, Μπεντρή Χότζα (Αλβανία και Θεσσαλονίκη).

Τις αναγνώσεις αδημοσίευτων κυρίως λογοτεχνικών κειμένων συμπληρώνει το τρίπτυχο αφιέρωμα στον Καβάφη, με δύο χορευτικές περφόρμανς (από το Σχήμα Εκτός Άξονα και τον Δημήτρη Κυανίδη), και αναλόγιο (από την ομάδα Η Ποίηση Γυμνή, σε συνεργασία με τον Γιάννη Σκαραγκά). Στα μουσικά μέρη εμφανίζονται τα συγκροτήματα SοuNDAYS Band, Τhe Presidents και White Room).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.