fbpx
Στον James McBride το πρώτο Gotham Book Prize

Στον James McBride το πρώτο Gotham Book Prize

Το βραβείο Gotham Book Prize, το οποίο θεσπίστηκε για να τιμήσει τη Νέα Υόρκη και να στηρίξει τους συγγραφείς που αποδίδουν καλύτερα το πνεύμα της πόλης, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων, απονεμήθηκε φέτος πρώτη φορά και το απέσπασε ο James McBride για το μυθιστόρημά του Deacon King Kong.

«Το μυθιστόρημα του James McBride ενσωματώνει άψογα την πεμπτουσία της πόλης μας αυτή τη στιγμή, υπενθυμίζοντάς μας ότι σε δύσκολους καιρούς υπάρχει ελπίδα και αγάπη για τον άλλο και για τις κοινότητές μας», δήλωσαν οι εμπνευστές του βραβείου, Bradley Tusk και Howard Wolfson, προσθέτοντας: «Ελπίζουμε ότι αυτό το βραβείο θα συνεχίσει να εμπνέει λογοτέχνες να γράψουν για ό,τι κάνει την πόλη μας τόσο ξεχωριστή, ώστε να συνεχίσει να είναι ένα μέρος που άνθρωποι από όλο τον κόσμο ονειρεύονται να επισκεφτούν μια μέρα ή να έρθουν να ζήσουν εδώ».

«Είναι τρομερή αίσθηση να σε τιμά η ίδια σου η πόλη. Είναι σαν να γίνεται μια παρέλαση για σένα και μόνο», δήλωσε από την πλευρά του ο McBride, που για το βιβλίο του αυτό, με φόντο μια γειτονιά του Μπρούκλιν το 1969, έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο Anisfield-Wolf για την ανάδειξη ζητημάτων ρατσισμού, καθώς και με το Carnegie Medal της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.