fbpx
Διαγωνισμός Βραβείων Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου 2021

Διαγωνισμός Βραβείων Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου 2021

Η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και οι Εκδόσεις Νάμα προκηρύσσουν διαγωνισμό Βραβείων Ορθοδόξου Χριστιανικού Παιδικού Βιβλίου, για ενήλικες και μαθητές άνω των 15 ετών. Τα κείμενα που θα σταλούν θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, βασισμένα στις αρχές της ορθοδόξου πίστεώς μας. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι κάτωθι:

1. Βραβείο Ορθοδόξου Παιδικού Βιβλίου που κυκλοφόρησε τα έτη 2019 και 2020
2. Βραβείο Ορθοδόξου Εφηβικού Βιβλίου που κυκλοφόρησε τα έτη 2019 και 2020
3. Βραβείο Ορθοδόξου Παιδικού Βιβλίου (ανέκδοτη μορφή)
4. Βραβείο Ορθοδόξου Εφηβικού Βιβλίου (ανέκδοτη μορφή)
5. Θεματική Κατηγορία (Γίνομαι Ήρωας του ’21 για μία μέρα) (ανέκδοτη μορφή) και βιβλίο που κυκλοφόρησε μέχρι και τον Μάρτιο του 2021.



Όροι διαγωνισμού

Ο κάθε συγγραφέας μπορεί να συμμετάσχει μόνο με μέχρι δύο (2) τίτλους ανά κατηγορία. Ως προς τις κατηγορίες με αριθμό 3 και 4 (ανέκδοτα έργα), το θέμα είναι ελεύθερο, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εκατό (100) σελίδες και να είναι γραμμένο σε γραμματοσειρά Times New Roman 14 στιγμών. Κάθε έργο θα αποσταλεί σε έξι (6) αντίτυπα (ανέκδοτα ή βιβλία) στη διεύθυνση των Εκδόσεων Νάμα: Ιπποκράτους 44, ΤΚ 106 80, ΑΘΗΝΑ, τηλ. 210.3637762.

Οι Εκδόσεις Νάμα και οι διαγωνιζόμενοι δεσμεύονται αμοιβαία να προβούν σε συμφωνητικό αποκλειστικής έκδοσης των βραβευθέντων με πρώτο βραβείο ανέκδοτων έργων.

Σχετικά με τα ανέκδοτα έργα, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να τα αποστείλουν δακτυλογραφημένα με ψευδώνυμο, γραμμένο στο επάνω δεξιό μέρος. Θα εσωκλείσουν στον μεγάλο φάκελο της αποστολής έναν μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου θα γράφουν στην έξω πλευρά το ψευδώνυμό τους, τον τίτλο και το είδος του έργου, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη. Οποιοδήποτε σημάδι, φωτογραφία, σχέδιο ή στίγμα πάνω στο διαγωνιζόμενο κείμενο θα το καθιστά άκυρο και θα αποκλείεται από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 10η Μαΐου 2021, η οποία επιβεβαιώνεται από τη σχετική σφραγίδα των ΕΛ.ΤΑ. Η ίδια διαδικασία ισχύει και εφαρμόζεται και για τυχόν εκδοτικούς οίκους που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η οποία θα λάβει χώρα σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Μέλη κριτικής επιτροπής:
Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Θεοδόσης, διευθυντής Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
Κωνσταντίνος Μαλαφάντης, καθηγητής Παιδαγωγικής και Λογοτεχνίας Ε.Κ.Π.Α., πρόεδρος Παιδαγωγικής Εταιρείας της Ελλάδος
Άννα Ιακώβου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Παναγιώτης Καγιαλής, διευθυντής Εκδόσεων Νάμα
Ευαγγελία Κουσκουλή, διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α.
Νικολέττα Σκάλκου, φιλόλογος Ε.Κ.Π.Α., συγγραφέας
Ιωάννα Σκαρλάτου, θεολόγος, δημοσιογράφος, Ε.Κ.Π.Α., συγγραφέας μέλος Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου

Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με τη βαθμολογία τους. Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων.

Τα εκδοθέντα βιβλία θα προσφερθούν στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ή απευθυνθείτε στη γραμματεία του διαγωνισμού: 211.101.6302, κ. Σμαράγδη Κουράκη, και 698.5651843.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.