fbpx

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ… ΞΑΝΑΖΕΙ

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ… ΞΑΝΑΖΕΙΟι συγγραφείς μπορεί να είναι θνητοί και αναπόφευκτα κάποια στιγμή να αφήνουν τον μάταιο τούτο κόσμο, όμως τα δημιουργήματά τους μπορούν να ζουν για πάντα, αν φυσικά αγαπηθούν αρκετά από το αναγνωστικό κοινό.

Έτσι, μπορεί η Αγκάθα Κρίστι  να πέθανε το 1976, όμως ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, που από τότε βρισκόταν… στη σύνταξη, θα επιστρέψει με νέες περιπέτειες, μετά τη συμφωνία των κληρονόμων της συγγραφέως και του εκδοτικού οίκου HarperCollins με τη Σόφι Χάνα, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο να γράψει το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή το δαιμόνιο ντετέκτιβ που δε θα φέρει την υπογραφή της Αγκάθα Κρίστι.

Η Κρίστι έγραψε συνολικά 33 μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό, και το τελευταίο από αυτά ήταν το Curtain, που κυκλοφόρησε το 1975, λίγο πριν το θάνατό της. Το βιβλίο της Χάνα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1920, ενώ η ίδια υπόσχεται ότι το βιβλίο θα έχει συναρπαστική πλοκή.

«Η Αγκάθα Κρίστι είναι η κορυφαία αστυνομική συγγραφέας όλων των εποχών και είναι τεράστια, τεράστια τιμή για μένα να είμαι ο άνθρωπος που επελέγη για να το κάνει αυτό», δήλωσε η Χάνα και πρόσθεσε «Έχω βέβαια μια κάποια αίσθηση φόβου, αλλά δε νομίζω ότι θα μπορούσα να γράψω το καλύτερο δυνατό βιβλίο αν δεν την είχα, αν ήμουν αδιάφορη γι’ αυτό. Το γεγονός ότι ξυπνάω κάθε πρωί ξέροντας ότι έχω αυτή την απίστευτα σημαντική αποστολή να φέρω εις πέρας λογικά θα με κάνει να γράψω ένα καλύτερο βιβλίο».

Το βιβλίο, που δεν έχει ακόμα τίτλο, αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2014.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.