fbpx
Νέο μουσείο για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στη γενέτειρά του

Νέο μουσείο για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στη γενέτειρά του

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ερχόμενο καλοκαίρι στη γενέτειρα του συγγραφέα, την πόλη Οντένσε της Δανίας. Τον σχεδιασμό του μουσείου ανέλαβε ο Ιαπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma, που εμπνεύστηκε από ένα παραμύθι του Άντερσεν, στο οποίο ένα δέντρο αποκαλύπτει έναν υπόγειο, μαγικό κόσμο.

«Το καλλιτεχνικό σύμπαν του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι φανταστικό, διότι αντιστρέφει το πώς φαντάζεσαι αυτόν τον κόσμο που νόμιζες ότι τον ήξερες, αλλά χωρίς να βάζει τίποτα στη θέση του», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής του νέου μουσείου, Henrik Lübker, συνεχίζοντας: «Τα παραμύθια του δεν δείχνουν προς μία μοναδική αλήθεια, αλλά προς ένα ανοιχτό πεδίο – προς την παραξενιά και την πολλαπλότητα του κόσμου. Στο νέο μουσείο διατηρούμε αυτή την αμφισημία χρησιμοποιώντας τις καλλιτεχνικές στρατηγικές του ίδιου του Άντερσεν ως σημείο εκκίνησης για το πώς παίρνουν σχήμα ο κήπος, το σπίτι και η έκθεση, καθώς και για τις πολλές καλλιτεχνικές συνεισφορές που επίσης θα αποτελέσουν μέρος του μουσείου».

Ο ίδιος τόνισε πως σκοπός του μουσείου είναι «να εκθέσει στον χώρο την εμπειρία του λογοτεχνικού σύμπαντος του Άντερσεν και να προβάλει μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία στην οποία η αρχιτεκτονική, ο ήχος, το φως και μία ροή εικόνων δημιουργούν συνεχώς νέες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε κάθε επισκέπτη και στα παραμύθια του Άντερσεν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.