fbpx
Βιβλιοθηκάριος κατηγορείται ότι έκαψε βιβλίο του Τραμπ

Βιβλιοθηκάριος κατηγορείται ότι έκαψε βιβλίο του Τραμπ

Ένας εργαζόμενος σε δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης Τσατανούγκα στο Τενεσί των ΗΠΑ έχασε τη δουλειά του ύστερα από βίντεο τα οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο, στα οποία εμφανιζόταν να περιχύνει με εύφλεκτο υλικό βιβλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της δημοσιογράφου και συγγραφέως Αν Κόλτερ, προκειμένου να τα κάψει.

Ο ίδιος ο βιβλιοθηκάριος καταγγέλλει πως έχει στοχοποιηθεί άδικα επειδή είναι μαύρος, υποστηρίζοντας πως απλώς ακολουθούσε τις οδηγίες της βιβλιοθήκης για την καταστροφή παλιών ή φθαρμένων βιβλίων. Οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης, ωστόσο, απαντούν πως παρότι πράγματι υπάρχει μία πολιτική για την καταστροφή βιβλίων υπό ορισμένες συνθήκες, τα συγκεκριμένα βιβλία δεν εμπίπτουν σε αυτή την πολιτική.

«Είτε αυτά τα βιβλία πράγματι καταστράφηκαν με φωτιά ή απλώς απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις μας, παραβιάζεται η πολιτική που ακολουθούμε», τονίζουν οι αρμόδιοι της βιβλιοθήκης, ξεκαθαρίζοντας: «Διότι, εν τέλει, πιστεύουμε ότι η λογοκρισία δεν έχει θέση σε μια βιβλιοθήκη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.