fbpx

ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ;

ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ;Σε όλους μας, και ειδικά σε όσους ταξιδεύουν συχνά, έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά να ξεχάσουμε ένα βιβλίο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μας. Όμως φαίνεται πως κάποια βιβλία τείνουν να εγκαταλείπονται πιο συχνά από τα άλλα, σύμφωνα με τη λίστα της βρετανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Travelodge, που περιλαμβάνει τα 20 πιο συχνά παρατημένα βιβλία στα ξενοδοχεία της.

Στην κορυφή της λίστας «φιγουράρει» το τρίτο βιβλίο της σειράς Πενήντα αποχρώσεις του γκρι της ELJames, που άφησαν πίσω τους 1.209 πελάτες, ενώ τα άλλα δύο βιβλία της σειράς καταλαμβάνουν την έκτη και τη δέκατη θέση.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης τρία βιβλία της Σίλβια Ντέι, με το Γυμνή μπροστά σου να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, καθώς και ισάριθμα βιβλία της Τζένιφερ Προμπστ ενώ στην πρώτη πεντάδα βρίσκεται και το TheCasualVacancy, το μυθιστόρημα για ενήλικες που έγραψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μετά τη σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ.

Όμως δεν είναι όλα τα βιβλία της λίστας τόσο πρόσφατα. Στο νούμερο 20 βρίσκεται ο Μεγάλος Γκάτσμπι, το αριστούργημα του Σκοτ Φιτζέραλντ που πρόσφατα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Travelodge, συνολικά 22.648 βιβλία εγκαταλείφθηκαν ή ξεχάστηκαν από πελάτες των ξενοδοχείων της μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες, με άλλους πελάτες να δηλώνουν ότι απλώς τα ξέχασαν, και άλλους να παραδέχονται ότι απλά τα βαρέθηκαν, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που τα άφησαν επίτηδες, ώστε να τα διαβάσει κάποιος άλλος αφού οι ίδιοι τα είχαν ήδη ολοκληρώσει.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.