fbpx
Η Μάγια Αγγέλου γίνεται… κούκλα Barbie

Η Μάγια Αγγέλου γίνεται… κούκλα Barbie

Μία νέα κούκλα Barbie εμπνευσμένη από την Αμερικανίδα ποιήτρια Μάγια Αγγέλου πρόκειται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της η Mattel, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στο έργο της μεγάλης αυτής δημιουργού.

Παραπέμποντας στη φυσιογνωμία και στο στιλ της ποιήτριας και ακτιβίστριας, η νέα Barbie θα είναι σκουρόχρωμη και θα φορά κοσμήματα κι ένα φόρεμα σε φλοράλ μοτίβο, ενώ το σώμα της θα είναι πιο «γεμάτο» συγκριτικά με τις συνήθεις αναλογίες της γνωστής κούκλας. Στα χέρια της θα κρατά το εμβληματικό βιβλίο Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ιωάννας Καρατζαφέρη).

Πρόκειται για τη νέα προσθήκη της Mattel στη σειρά Inspiring Women, μετά την ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς και τη θρυλική νοσοκόμα Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ. Η σειρά είναι αφιερωμένη σε γυναίκες «που πήραν ρίσκα, άλλαξαν τους κανόνες και άνοιξαν τον δρόμο σε ολόκληρες γενιές κοριτσιών, ώστε να ονειρευτούν περισσότερο από ποτέ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.