fbpx

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΤΜΑΝ

batmrbΌλοι το υποψιαζόμασταν λίγο, έτσι δεν είναι; Τα στενά δερμάτινα ρούχα, η συνεχής παρέα με ένα νεαρό αγόρι, τον Ρόμπιν… Ο Μπάτμαν τελικά είναι ομοφυλόφιλος.

Ή τουλάχιστον μία τέτοια εκδοχή του Μπάτμαν φαντάστηκε για το βιβλίο του EroticLivesofSuperheroes ένας Ιταλός συγγραφέας, ο Μάρκο Μανκασόλα, στο οποίο περιγράφει τη σεξουαλική ζωή υπερηρώων όπως ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν όταν η ηλικία τους έχει πια επισκιάσει τις υπερδυνάμεις τους.

«Ο Μπάτμαν είχε πάντα μία πολύ σκοτεινή πλευρά. Και δε θα έπρεπε να σοκάρει το γεγονός ότι η εκδοχή μου αυτού του χαρακτήρα εμπλέκεται σε περίεργες μορφές φετιχισμού και ακραίου σεξ», δηλώνει ο συγγραφέας στην εφημερίδα Independent.

Βέβαια, η εκδοχή αυτή μάλλον δε θα ενθουσιάσει τους δικηγόρους της DCComics, οι οποίοι και έχουν τα πνευματικά δικαιώματα του Μπάτμαν. «Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλω ή να σοκάρω κανέναν. Το EroticLivesofSuperheroes είναι απλά μία απόπειρα αναζήτησης της σύνθετης ανθρώπινης φύσης μιας ομάδας χαρακτήρων», αναφέρει ο Μανκασόλα, προλαμβάνοντας τις αντιδράσεις.

Πάντως, ο Μανκασόλα δεν είναι ο πρώτος που φαντάζεται τον Μπάτμαν ομοφυλόφιλο. Ένας από τους συγγραφείς των ιστοριών του Ανθρώπου-Νυχτερίδας για την DCComics, ο Γκραντ Μόρισον, παλιότερα είχε αποκαλύψει πως η βάση της όλης σύλληψης είναι ξεκάθαρα ομοφυλοφιλική, ενώ και ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, που είχε υποδυθεί τον Μπάτμαν σε μία από τις (χειρότερες, με βάση τις κριτικές) ταινίες με πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο ήρωα, είχε δηλώσει πως επίτηδες ήθελε ο χαρακτήρας του να μοιάζει ομοφυλόφιλος.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.