fbpx
Avni Doshi: Από το… πουθενά στη βραχεία λίστα του Booker

Avni Doshi: Από το… πουθενά στη βραχεία λίστα του Booker

Ως «σουρεαλιστική» κατάσταση περιέγραψε η συγγραφέας Avni Doshi την υποψηφιότητά της για το φετινό βραβείο Booker με το πρώτο της μυθιστόρημα, Burnt Sugar.

«Σίγουρα δεν πίστευα ότι θα έφτανα ως εδώ. Θέλω να πω, ακόμα και η παρουσία μου στη μακρά λίστα ήταν μία τεράστια έκπληξη. Δούλευα σε αυτό το μυθιστόρημα για πάνω από επτά χρόνια, οπότε ακόμα και που το είδα να κυκλοφορεί, ακόμα και που το είδα στα βιβλιοπωλεία, το ένιωσα σαν ένα μεγάλο κατόρθωμα», δήλωσε στο Euronews η 38χρονη συγγραφέας, η οποία γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ και έχει καταγωγή από την Ινδία, ενώ ζει στο Ντουμπάι.

Πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματός της είναι η Antara, μία Ινδή που καλείται να φροντίσει τη μητέρα της που πάσχει από άνοια, παλεύοντας την ίδια στιγμή με τα συναισθήματα αποστροφής που τρέφει γι’ αυτήν λόγω των δύσκολων παιδικών της χρόνων. Είναι χαρακτηριστική η πρώτη πρόταση του βιβλίου: «Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι η δυστυχία της μητέρας μου δε μου έχει προσφέρει ποτέ ικανοποίηση». Η συγγραφέας εξηγεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου αποτελεί προϊόν της φαντασίας της. «Με ενδιαφέρουν πραγματικά οι σχέσεις μεταξύ γυναικών, αλλά επίσης η γιαγιά μου διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Οπότε στη μέση της διαδικασίας συγγραφής του μυθιστορήματος, ενέταξα το στοιχείο του Αλτσχάιμερ, γιατί έψαξα πολύ γύρω από τη νόσο», τονίζει.

Το Burnt Sugar θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το φθινόπωρο του 2021 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση της Κλαίρης Παπαμιχαήλ.

Σημειωτέον ότι και το μυθιστόρημα που απέσπασε τελικά το Booker 2020, το Shuggie Bain, είναι το ντεμπούτο του συγγραφέα Douglas Stuart. Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο το 2021, σε μετάφραση της Σταυρούλας Αργυροπούλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Μήνας βιβλίου είναι για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα...

ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.