fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Neville, Moravia, MacBride και May

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Neville, Moravia, MacBride και May

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Katherine Neville Οκτώ
Φωτεινή Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Κιάρρη

Για το βιβλίο της Katherine Neville Η φωτιά
Μαρία Κελεντζή
Ευαγγελία Χατζηγρηγορίου

Για το βιβλίο του Alberto Moravia Η πλήξη
Μαργαρίτα κουτσιλεου
Νίκος Παπαναγνος

Για το βιβλίο του Stuart MacΒride Σφαγείο ψυχών
Αγνή Κωνσταντίνου
Ευάγγελος Παππάς

Για το βιβλίο του Peter May Lockdown
Στέλιος Πούλιας
Κωστής Καραΐσκος

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 29/01/2021.

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Katherine Neville, Alberto Moravia, Stuart MacΒride και Peter May.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Katherine Neville Οκτώ
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Katherine Neville Η φωτιά
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Alberto Moravia Η πλήξη
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Stuart MacΒride Σφαγείο ψυχών
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Peter May Lockdown

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr

*  Το email σου:

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Οκτώ της Katherine Neville

Νέα Υόρκη, 1972. Εξειδικευμένη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αυτοδίδακτη ειδήμων στο σκάκι και στα μαθηματικά, η Κάθριν Βέλις εργάζεται σε μια εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών, μέλος των Μεγάλων Οκτώ. Προτού ταξιδέψει στην Αλγερία για ένα νέο έργο της εταιρείας, η Κάθριν μαθαίνει για τον θανάσιμο κίνδυνο που της επιφυλάσσει το μέλλον από μια μάντισσα που της διαβάζει το χέρι. Λίγο μετά, ένας αντικέρ πλησιάζει την Κατ με μια παράξενη πρόταση: της εμπιστεύεται την πληροφορία πως ένας ανώνυμος πελάτης του προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χαμένα κομμάτια μιας ανυπολόγιστης αξίας σκακιέρας, τα οποία εικάζεται ότι βρίσκονται στην Αλγερία. Αν η Κατ καταφέρει να τα φέρει πίσω, η αμοιβή της θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη.

Νότια Γαλλία, 1790. Η Μιρέιγ ντε Ρεμί και η εξαδέλφη της Βαλεντίν είναι δύο νεαρές δόκιμες μοναχές στο ιστορικό μοναστήρι του Μονγκλάν. Σε μια εποχή όπου ολόκληρη η Γαλλία είναι παραδομένη στις φλόγες της επανάστασης, οι δύο κοπέλες ανυπομονούν να αποτινάξουν τα δεσμά της μοναστικής ζωής, και η επιθυμία τους δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Θαμμένα βαθιά στα θεμέλια του Μονγκλάν βρίσκονται τα πολύτιμα κομμάτια μιας πελώριας σκακιέρας που ανήκε κάποτε στον βασιλιά Καρλομάγνο. Ήξεραν ότι όποιος κατάφερνε να τα αποκτήσει όλα, θα γινόταν ο κυρίαρχος ενός παιχνιδιού με απεριόριστες δυνάμεις. Με σκοπό να προστατεύσουν τη σκακιέρα από οποιονδήποτε θα μπορούσε να καπηλευτεί το μυστικό της ανείπωτης δύναμής της, οι δύο νεαρές μοναχές αποφασίζουν να σκορπίσουν τα κομμάτια της σε ολόκληρο τον κόσμο...

 

Η φωτιά της Katherine Neville

Οκτώ: Ένα μυθιστόρημα το οποίο μάγεψε το κοινό σε όλο τον κόσμο και φώτισε τον δρόμο για την απαρχή μιας νέας εποχής επικών θρίλερ, όπως ο Κώδικας Da Vinci. Και τώρα, η συγκλονιστική ιστορία του ανεπανάληπτου Οκτώ συνεχίζεται…

Η σκακιέρα του Αβαείου του Μονγκλάν: Ένα πανάρχαιο έργο τέχνης με ασύλληπτη δύναμη. Τη στιγμή που τα σκορπισμένα κομμάτια της θα συγκεντρωθούν και μια παρτίδα θα ξεκινήσει, μυστικιστικές δυνάμεις θα συγκλίνουν απειλώντας το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.

1822, Αλβανία: Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, τα γκρίζα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν απειλητικά πάνω από την Ευρώπη. Σε κατάσταση πολιορκίας, ο Αλή πασάς, ο πιο ισχυρός ηγέτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναθέτει στην κόρη του Χαϊδή να φυγαδεύσει κρυφά από τη χώρα ένα πολύτιμο κομμάτι της σκακιέρας. Κυνηγημένη από τον εχθρό, η Χαϊδή δραπετεύει στο Μαρόκο, έπειτα στη Ρώμη και λίγο μετά στην Ελλάδα, καταφέρνοντας τελικά να φτάσει στο μέρος όπου στήθηκε για πρώτη φορά η σκακιέρα, περισσότερα από χίλια χρόνια πριν: τη Βαγδάτη.

2003, Κολοράντο, ΗΠΑ: Πριν καν φτάσει στο οικογενειακό καταφύγιο, η Αλεξάνδρα Σολάριν ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τριάντα χρόνια πριν, οι γονείς της είχαν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να σκορπίσουν τα παντοδύναμα κομμάτια της σκακιέρας στα πέρατα του κόσμου, θάβοντας βαθιά τα μυστικά της ανείπωτης δύναμής της. Ωστόσο, φτάνοντας εκεί, η Αλεξάνδρα ανακαλύπτει πως η μητέρα της αγνοείται αφήνοντας για την κόρη της μια σειρά από στρατηγικά τοποθετημένα στοιχεία, ώστε να ανακαλύψει πού βρίσκεται. Το Παιχνίδι έχει μόλις αρχίσει!

 

Η πλήξη του Alberto Moravia

«Η πλήξη που προσπάθησα να περιγράψω στο βιβλίο μου είναι σίγουρα το προϊόν μιας συγκεκριμένης κοινωνίας. [...] Στην ουσία, είναι το προϊόν μιας αποξένωσης. Δηλαδή, η διάρρηξη της σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και στην πραγματικότητα». Αλμπέρτο Μοράβια, 1960

Το κλασικό πλέον έργο του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα, το οποίο γράφτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια αξεπέραστη λογοτεχνική σπουδή σχετικά με τις ατέλειωτες διακυμάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο πλαίσιο της κατακερματισμένης, και συχνά διχασμένης, σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Η πλήξη, η ιστορία ενός αποτυχημένου καλλιτέχνη, κακομαθημένου γόνου μιας εξαιρετικά εύπορης οικογένειας, ενός άνδρα που καταλήγει πλήρως παραδομένος στα κάλλη ενός νεαρού μοντέλου. Μια σαγηνευτική ιστορία που πραγματεύεται την πάντα περίπλοκη και απρόβλεπτη ισορροπία ανάμεσα στο χρήμα, στον σαρκικό έρωτα και στους κινδύνους που κρύβει η αχαλίνωτη ανδρική φύση.

Ένα δυναμικό, συχνά ενοχλητικό ανάγνωσμα, το οποίο μελετά σε βάθος την παθολογία και τα αδιέξοδα του ατόμου στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Αναμφίβολα, ένα από τα αριστουργήματα του Αλμπέρτο Μοράβια, ο οποίος, όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Άντονι Μπέργκες, «πάντα προσπαθούσε να αποκαλύψει τις σκοτεινότερες, συναρπαστικότερες και κυρίως άγνωστες πτυχές της ανθρώπινης φύσης».

 

Σφαγείο ψυχών του Stuart MacΒride

Ο τρόμος χτυπά και πάλι στη Γρανιτένια Πόλη…

Όταν ένα εμπορικό κοντέινερ εμφανίζεται στο λιμάνι του Αμπερντίν γεμάτο ανθρώπινο κρέας, αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα του μεγαλύτερου μυστηρίου στην ιστορία της πόλης.

Είκοσι χρόνια πριν, ο Σαρκοβόρος σφαγιάζει ανθρώπους σε ολόκληρη τη Βρετανία, μετατρέποντας τα θύματά του… σε μερίδες έτοιμες για μαγείρεμα, ώσπου οι επίλεκτοι της Αστυνομίας Γκράμπιαν τον συλλαμβάνουν και θέτουν τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Ωστόσο, έντεκα χρόνια αργότερα, ο παρανοϊκός δολοφόνος αποφυλακίζεται έπειτα από έφεση. Τώρα καταζητείται και η πόλη γεμίζει πτώματα ξανά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι της αρχικής έρευνας αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τότε ο αρχιφύλακας Λόγκαν ΜακΡέι αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται…

Είκοσι χρόνια γεμάτα μυστικά και ψέματα έρχονται στο φως. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι το Αμπερντίν δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

 

Lockdown του Peter May

Ανακοίνωσαν πως το 25% του συνόλου του πληθυσµού θα νοσήσει από τον ιό. 70 ή 80% από το ποσοστό αυτό θα καταλήξει. Ήξερε ήδη πως είχε εκτεθεί ευθέως στον ιό και οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Λονδίνο. Το επίκεντρο µιας παγκόσµιας πανδηµίας. Μια µητρόπολη σε καθολικό lockdown. Η βία και η κοινωνική αναταραχή απειλούν να επικρατήσουν. Ο στρατιωτικός νόµος έχει ήδη επιβληθεί. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής από τον θανατηφόρο ιό, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Το σύστηµα υγείας συντρίβεται υπό το βάρος των συνθηκών.

ΕΝΑ ∆ΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΠΑΙ∆Ι

Σε ένα εργοτάξιο για ένα νοσοκοµείο έκτακτης ανάγκης, οι εργάτες ανακαλύπτουν τον σάκο µε τα οστά ενός δολοφονηµένου παιδιού. Ένας αδίστακτος δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος στην πόλη. Στόχος του, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την ταυτοποίηση του µακάβριου αυτού ευρήµατος.

ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Ο επιθεωρητής Τζακ Μακνίλ, µετρώντας τις τελευταίες ώρες του στην υπηρεσία, αναλαµβάνει δράση. Στο µεταξύ, η καριέρα και ο γάµος του καταρρέουν, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στον απειλητικό κλοιό του ιού. Οι δυνάµεις του κακού παρακολουθούν κάθε κίνησή του, έτοιµες να σκοτώσουν ξανά ώστε να µην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ποιος θα τον σταµατήσει πρώτος – ο ιός ή οι δολοφόνοι;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.