fbpx
Σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια για το «First Folio» του Σαίξπηρ

Σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια για το «First Folio» του Σαίξπηρ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η δημοπρασία ενός σπάνιου αντιτύπου του First Folio του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τον οίκο Christie’s, καθώς πωλήθηκε έναντι 9.978.000 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου αναμενόταν μια τιμή πώλησης μεταξύ 4 και 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το First FolioWilliam Shakespeare’s Comedies, Histories, & Tragedies) κυκλοφόρησε το 1623 από δύο φίλους του Σαίξπηρ, οι οποίοι συνεργάστηκαν μετά τον θάνατό του για να συγκεντρώσουν σε μία έκδοση το έργο του θεατρικού συγγραφέα. Το First Folio περιλαμβάνει 36 θεατρικά έργα, τα μισά εκ των οποίων θα είχαν χαθεί για πάντα αν δεν είχαν διασωθεί με αυτόν τον τρόπο. Σήμερα υπάρχουν μόνο έξι αντίτυπα του First Folio, τα οποία βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.

Αγοραστής ήταν ο συλλέκτης Stephan Loewentheil, που δήλωσε: «Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς πολιτισμικούς παράγοντες της ιστορίας. Το First Folio είναι η σημαντικότερη συλλογή θεατρικών έργων που εκδόθηκε ποτέ και είναι αξιοσέβαστη σε όλο τον κόσμο. Είναι τιμή μου που αγοράζω ένα από τα ελάχιστα αντίτυπα αυτού του καθοριστικού έργου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.