fbpx
Καναδός συγγραφέας μποϊκοτάρει το ίδιο του το βιβλίο

Καναδός συγγραφέας μποϊκοτάρει το ίδιο του το βιβλίο

Έκκληση προς το αναγνωστικό κοινό να μην αγοράσει το νέο του βιβλίο απευθύνει ο Καναδός συγγραφέας Άνταμ Ποτλ (Adam Pottle), λόγω ενός σκίτσου που έχει συμπεριληφθεί σε αυτό και αναπαράγει, κατά τη γνώμη του, ένα ασιατικό στερεότυπο, σκίτσο το οποίο ο εκδότης του αρνείται να αποσύρει.

Στο παιδικό βιβλίο The Most Awesome Character in the World πρωταγωνιστεί η Philomena, ένα κωφό κοριτσάκι που, δυσαρεστημένο από ένα βιβλίο με έναν κωφό χαρακτήρα που διάβασε, αρχίζει να γράφει ένα δικό της βιβλίο, επιστρατεύοντας τη φαντασία της. Ο Ποτλ, κωφός και ο ίδιος, ήθελε μέσω του βιβλίου να αναδείξει την κουλτούρα της κοινότητας των κωφών, ωστόσο «δεν μπορούμε να αναδεικνύουμε τέτοια πράγματα σε βάρος άλλων πολιτισμών».

Στο επίμαχο σκίτσο, μία παρέα παιδιών απεικονίζονται σαν υπερήρωες, με εξαίρεση ένα κοριτσάκι που φορά κιμονό και έχει τα μαλλιά του δεμένα σε κοτσίδες, παραπέμποντας σε ένα κλασικό στερεότυπο για τις Ασιάτισσες.

Μιλώντας σε καναδικά ΜΜΕ, ο Ποτλ ανέφερε ότι ζήτησε από τον εκδοτικό οίκο να μη συμπεριληφθεί στο βιβλίο το σκίτσο αυτό, όμως έλαβε αρνητική απάντηση, με το σκεπτικό ότι η κυκλοφορία του βιβλίου δεν μπορούσε να αναβληθεί. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε να στραφεί εναντίον του βιβλίου του, θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από το μήνυμα που θεωρεί ότι περνά το συγκεκριμένο σκίτσο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.