fbpx
Πραγματική αλλαγή ζητά η Μπερναρντίν Εβαρίστο από την εκδοτική βιομηχανία

Πραγματική αλλαγή ζητά η Μπερναρντίν Εβαρίστο από την εκδοτική βιομηχανία

Την ανάγκη για πραγματική αλλαγή στην εκδοτική βιομηχανία υπογράμμισε σε ομιλία της στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης η βραβευμένη με Booker συγγραφέας Μπερναρντίν Εβαρίστο, καλώντας τους εκδότες να κάνουν αυτό που, κατά την ίδια, ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν: «να αλλάξουν ριζικά το δημογραφικό προφίλ των συνεργατών τους και να εκδώσουν μια υγιή, ανοιχτή σε όλους, πολυσυλλεκτική, ενδιαφέρουσα σειρά καλών βιβλίων από μία ποικιλία κοινοτήτων και για κάθε είδος αναγνώστη».

Αναπτύσσοντας τη σκέψη της, η συγγραφέας επισήμανε: «Οι αναγνώστες/-ριες δε θέλουν απλώς να διαβάσουν για τον εαυτό τους και υπάρχει μια χειραγώγηση στις κυρίαρχες απόψεις ότι δεν υπάρχει ζήτηση για βιβλία από μη λευκούς συγγραφείς. Όταν το πειραματικό, ριζοσπαστικό μου μυθιστόρημα για τις μαύρες Βρετανίδες γυναίκες, Κορίτσι, Γυναίκα, Άλλο, μπορεί να προσεγγίσει τις μαζικές αγορές, αρχικά ωθούμενο από το βραβείο Booker αλλά πιο πρόσφατα από στόμα σε στόμα, αυτό μας λέει ότι όλα τα είδη λογοτεχνίας και οι φωνές μπορούν να είναι εμπορικά βιώσιμα. Χρειαζόμαστε κάθε είδος συγγραφέα, που να γράφει κάθε είδος βιβλίο, κάθε κατηγορίας: τρόμου, αστυνομικά, θρίλερ, ρομαντικά, φαντασίας, μαγειρικής, αυτοβιογραφίες, κοινωνική ιστορία και ούτω καθεξής». Όπως εξήγησε, «το επιχείρημά μου είναι ότι μας εμπλουτίζει ως ανθρώπινα όντα να διαβάζουμε μία τόσο πολυσυλλεκτική γκάμα ιστοριών – και μην ξεχνάτε τους μαύρους συγγραφείς, υπάρχουν αρκετοί από μας που κάνουν πραγματικά ενδιαφέρουσα δουλειά».

Σημειωτέον ότι το μυθιστόρημα Κορίτσι, Γυναίκα, Άλλο της Εβαρίστο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Gutenberg, σε μετάφραση της Ρένας Χατχούτ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.