fbpx
Πάνω από 1.000 εκδοτικοί οίκοι στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα

Πάνω από 1.000 εκδοτικοί οίκοι στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα

Με αυστηρά προληπτικά μέτρα θα διεξαχθεί η 39η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι: «Ο κόσμος διαβάζει από τη Σάρτζα».

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται ενόψει της διοργάνωσης είναι η χρήση θερμικών σαρωτών και πυλών απολύμανσης, που θα εγκατασταθούν σε όλες τις εισόδους και εξόδους της έκθεσης. Υποχρεωτική θα είναι επίσης η χρήση μάσκας, καθώς και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων από επισκέπτες και εκδότες στα περίπτερα, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα φορούν ένα χρωματιστό βραχιόλι που θα δηλώνει την ώρα άφιξης και αποχώρησής τους. Σημειώνεται ότι η διοργάνωση θα είναι υβριδική, αφού θα προβάλλεται και μέσω διαδικτύου.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στον εκδοτικό κόσμο, φέτος συμμετέχουν στην έκθεση 1.024 εκδοτικοί οίκοι από 73 χώρες, που θα παρουσιάσουν γύρω στα 80.000 βιβλία, καθώς και 60 γνωστοί Άραβες και ξένοι συγγραφείς από 19 χώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.