fbpx
«Διεθνής Συγγραφέας Θάρρους» ο Amanuel Asrat

«Διεθνής Συγγραφέας Θάρρους» ο Amanuel Asrat

Με το φετινό βραβείο «Διεθνής Συγγραφέας Θάρρους» τιμήθηκε ο ποιητής Amanuel Asrat από την Ερυθραία, ο οποίος συνελήφθη το 2001 και έκτοτε θεωρείται ότι παραμένει κρατούμενος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Asrat, αρχισυντάκτης μεταξύ άλλων της εφημερίδας Zemen, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2001 στο πλαίσιο μίας επιχείρησης φίμωσης όλων των ιδιωτικών εφημερίδων στη χώρα από την κυβέρνηση της Ερυθραίας. Από τότε η τύχη του αγνοείται, ωστόσο λέγεται ότι έχει υποστεί βασανιστήρια και στέρηση ιατρικής φροντίδας.

Τον Asrat επέλεξε για να μοιραστεί το βραβείο PEN Pinter ο Τζαμαϊκανός ποιητής και ακτιβιστής Linton Kwesi Johnson, τονίζοντας: «Η κράτηση ενός πολίτη στη φυλακή χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη για σχεδόν 20 χρόνια, είναι ένα είδος απαράδεκτης βίας που συνδέουμε με ολοκληρωτικά καθεστώτα και δικτατορίες».

Το βραβείο PEN Pinter απονέμεται κάθε χρόνο από το 2009 προς τιμήν του νομπελίστα συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ σε λογοτέχνες από τη Μεγάλη Βρετανία ή που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι επιδεικνύουν ισχυρή αποφασιστικότητα «να καθορίσουν την πραγματική αλήθεια της ζωής και της κοινωνίας μας». Ο νικητής του βραβείου το μοιράζεται κάθε χρόνο με έναν «Διεθνή Συγγραφέα Θάρρους», ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διώξεις εξαιτίας των πιστεύω του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.