fbpx
Η σημαντική σειρά διεπιστημονικών μονογραφιών Peleus για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η σημαντική σειρά διεπιστημονικών μονογραφιών Peleus για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο σημαντικός γερμανικός εκδοτικός οίκος Harrassowitz έχει κατά τα τελευταία χρόνια την εκδοτική ευθύνη για τη μοναδική στην Ευρώπη σειρά διεπιστημονικών μονογραφιών που αφορούν τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία και την πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου στον 20ό και 21ο αιώνα. Η σειρά φέρει τον τίτλο Peleus και διευθύνεται από τον καθηγητή Heinz A. Richter του Πανεπιστημίου του Μάιντς.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ξεκινάει με την Επανάσταση του 1821. Η έμφαση, ωστόσο, του περιεχομένου των θεματικών μονογραφιών βρίσκεται στα ζητήματα της ελληνικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, της κοινωνικής και ιστορικής εξέλιξης κατά τον 20ό αιώνα και μάλιστα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τις μέρες μας.

Οι μονογραφίες που αφορούν την Κύπρο ξεκινούν από το Συνέδριο του Βερολίνου το 1878, όταν η νήσος γίνεται προτεκτοράτο της Μεγάλης Βρετανίας, και φτάνουν επίσης έως τα πρόσφατα γεγονότα μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι προσεχώς θα κυκλοφορήσει ο 100ός τόμος της σειράς, με τη μελέτη του καθηγητή Γιάννη Σακκά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τίτλο: The Cyprus Crisis: The Greek Dictatorship, the Superpowers and the Middle East.

Θα ακολουθήσει η έκδοση του 101ου τόμου, ο οποίος είναι ήδη έτοιμος προς δημοσίευση, με τίτλο: Greece 1950-1974 between Democracy and Dictatorship.

Συνοπτικός κατάλογος των μονογραφιών της σειράς υπάρχει στην ιστοσελίδα: www.rutzen-verlag.de

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.