fbpx
Η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην ψηφιακή εποχή

Η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην ψηφιακή εποχή

Σε ψηφιακή μορφή διεξάγεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της, λόγω της πανδημίας, η διάσημη έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου. Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης, Juergen Boos, εξήγησε τι σηματοδοτεί η εξέλιξη αυτή.

Ερωτηθείς αν η ιστορική έκθεση βιβλίου θα επανέλθει ποτέ στην παλιά της μορφή, ο Boos απάντησε: «Έτσι νομίζω. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι παρόμοια. Τώρα δοκιμάζουμε τι λειτουργεί ψηφιακά. Πώς λειτουργούν οι οικονομικές συναλλαγές; Πώς λειτουργεί η ψηφιακή αλληλεπίδραση με το κοινό; Φυσικά, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτά που λειτουργούν και την επόμενη χρονιά. Όμως ναι, θα συναντηθούμε ξανά κανονικά, γιατί αλλιώς η δημιουργικότητα, οι ευκαιρίες, η εμπιστοσύνη που δημιουργούν οι προσωπικές επαφές θα χαθούν».

Όσο για το πώς μπορούν φέτος οι εκδότες να παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία, ο ίδιος τόνισε: «Η περσινή χρονιά ήταν χρονιά-ρεκόρ για μας. Είχαμε περισσότερους επισκέπτες από ποτέ και περισσότερες συμμετοχές από ποτέ. Φυσικά, δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτό που ερχόταν. Όμως εδώ και χρόνια προσαρμοζόμασταν στο δεδομένο ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να προβληθούν ψηφιακά και να γίνουν εικονικά. Τώρα έπρεπε να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Δημιουργήσαμε μία πλατφόρμα δικαιωμάτων, όπως και ευκαιρίες για να προωθηθούν οι εκδότες διεθνώς στον ψηφιακό κόσμο. Χρησιμοποιούμε πολλά διαφορετικά κανάλια: τηλεόραση, YouTube, Instagram, όλων των ειδών τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρειάστηκε μεγάλος επαγγελματισμός και πολλή εξωτερική βοήθεια για να το πετύχουμε αυτό μέσα σε μόλις λίγους μήνες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.