fbpx

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣΠόσο αργά μπορεί άραγε να διαβάζει κανείς τα βιβλία του; Σε μερικές περιπτώσεις, απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί να χρειαστούν… περισσότερα από 40 χρόνια μέχρι να τελειώσει κάποιος την ανάγνωση!

Οι υπεύθυνοι μίας τοπικής βιβλιοθήκης στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών είδαν έκπληκτοι την περασμένη εβδομάδα ένα βιβλίο που είχε δανειστεί κάποιος πριν από 41 χρόνια να επιστρέφεται, μαζί με περίπου 300 δολάρια, που ήταν το συνολικό πρόστιμο για το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης (2 σεντς ανά ημέρα).

Σε ένα σημείωμα που συνόδευε το βιβλίο, ο… ξεχασιάρης οφειλέτης του βιβλίου, που θα έπρεπε να είχε επιστραφεί στις 17 Ιουλίου του 1972, υποστήριζε ότι είναι πολύ αργός αναγνώστης. «Συγγνώμη που κράτησα το βιβλίο για τόσο πολύ, αλλά είμαι πραγματικά αργός αναγνώστης!», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης, Τάι Χέντερσον, δήλωσε έκπληκτος από την τιμιότητα του «αργού αναγνώστη». «Δεν επέστρεψε απλά το βιβλίο χωρίς να πληρώσει, αλλά πλήρωσε τα χρήματα. Αυτό είναι απίθανο. Αυτό είναι τιμιότητα», σχολίασε, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να το είχε πετάξει, με τη λογική ότι μετά από 41 χρόνια κανείς δε θα το καταλάβαινε.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.