fbpx
Τηλεοπτική εκδήλωση αντί για την καθιερωμένη τελετή απονομής των Νόμπελ

Τηλεοπτική εκδήλωση αντί για την καθιερωμένη τελετή απονομής των Νόμπελ

Για πρώτη φορά από το 1944, η παραδοσιακή τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νόμπελ. Αντ’ αυτής, τον Δεκέμβριο θα μεταδοθεί μια τηλεοπτική εκδήλωση «όπου η απονομή των φετινών βραβείων θα συνδυαστεί με εμφανίσεις από διάφορα μέρη του κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε και η ματαίωση του παραδοσιακού δείπνου των βραβείων Νόμπελ, που διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο. Είναι η πρώτη χρονιά από το 1956 που το δείπνο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πάντως, θα διατηρηθεί η παράδοση που θέλει τους νικητές των βραβείων να ανακοινώνονται σε διάστημα μίας εβδομάδας, από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου. Ο νικητής ή η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας θα ανακοινωθεί από τη Σουηδική Ακαδημία την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.