fbpx
«Έφυγε» ο δημιουργός του Φόρεστ Γκαμπ, Ουίνστον Γκρουμ

«Έφυγε» ο δημιουργός του Φόρεστ Γκαμπ, Ουίνστον Γκρουμ

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 77 ετών, ο συγγραφέας Ουίνστον Γκρουμ, γνωστός κυρίως για το μυθιστόρημά του Φόρεστ Γκαμπ, στο οποίο βασίστηκε η ομότιτλη ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία.

Το βιβλίο γράφτηκε το 1986, όμως οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν οκτώ χρόνια αργότερα, μετά την κυκλοφορία της ταινίας, ενώ το 1995 ακολούθησε η συνέχεια του βιβλίου, με τίτλο Gump & Co. (Γκαμπισμοί, μτφρ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη 1995). Το 1978 είχε γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο Better Times Than These, όπου αναφερόταν στον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ το 1983 ήταν υποψήφιος για Πούλιτζερ για το Conversations With the Enemy, μία αφήγηση ενός αιχμαλώτου πολέμου του Βιετνάμ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και ο ίδιος ο Γκρουμ είχε πολεμήσει στο Βιετνάμ και επηρεάστηκε πολύ από όσα βίωσε εκεί.

Το τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο The Patriots, είναι μια βιογραφία των Αλεξάντερ Χάμιλτον, Τόμας Τζέφερσον και Τζον Άνταμς, και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Μήνας βιβλίου είναι για τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) ο Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια για τα...

ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.