fbpx
Γαλλία: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις φεμινιστικού βιβλίου ύστερα από παρέμβαση για την απόσυρσή του

Γαλλία: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις φεμινιστικού βιβλίου ύστερα από παρέμβαση για την απόσυρσή του

Οι πιέσεις ενός κυβερνητικού αξιωματούχου για την απόσυρση από τη γαλλική αγορά ενός βιβλίου που κατά τον ίδιο προωθεί τη μισανδρία έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς το επίμαχο φεμινιστικό βιβλίο σημείωσε έκρηξη πωλήσεων μετά την παρέμβαση αυτή.

Πρόκειται για το βιβλίο Moi les hommes, je les déteste [Εγώ τους άντρες τούς απεχθάνομαι] της 25χρονης ακτιβίστριας Pauline Harmange, η οποία καλεί τις γυναίκες «να φανταστούν έναν νέο τρόπο ύπαρξης, να λαμβάνουν λιγότερο υπ’ όψιν τις συχνά αστήρικτες απόψεις των ανδρών, να πάρουν στα σοβαρά το ρητό “καλύτερα μόνη παρά με κακή παρέα” και να ανακαλύψουν ξανά τη δύναμη των γυναικείων σχέσεων των γεμάτων αλληλεγγύη, ευγένεια και δύναμη».

Όμως για τον Ralph Zurmély, ειδικό σύμβουλο του γαλλικού Υπουργείου Ισότητας των Φύλων, το βιβλίο είναι μία «ωδή στη μισανδρία» και γι’ αυτό ζήτησε από τον μικρό εκδοτικό οίκο Monstrograph να το αποσύρει από τα ράφια, υποστηρίζοντας ότι εμπίπτει στη νομοθεσία περί φυλετικού μίσους και απειλώντας με εισαγγελική παρέμβαση.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο «άδειασε» τον Zurmély, τονίζοντας πως επρόκειτο για προσωπική του πρωτοβουλία, ενώ η Monstrograph ξεκαθάρισε ότι το βιβλίο σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει σε άσκηση βίας.

Στο μεταξύ, το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα το Moi les hommes, je les déteste, που αρχικά τυπώθηκε σε 400 αντίτυπα, να έχει ανατυπωθεί και να έχει πουλήσει μέχρι στιγμής γύρω στα 2.500 αντίτυπα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΝΕΑ
Βιβλίο που μπλόκαρε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ κυκλοφορεί μισόν αιώνα μετά

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Στάνλεï Κιούμπρικ είχε το εξής ελάττωμα, όπως συμφωνούν λίγο-πολύ όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του: την τελειομανία του. Έτσι, όταν το 1970 κάποιος τόλμησε σε ένα βιβλίο...

ΝΕΑ
Η ανορθόδοξη μέθοδος του Καζούο Ισιγκούρο πίσω από τους τίτλους των βιβλίων του

Για τον μάλλον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους τίτλους των βιβλίων του μαζί με τη σύζυγό του μίλησε ο νομπελίστας συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο σε εκδήλωση στο Λονδίνο. Όπως περιέγραψε ο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.