fbpx
Επιστολή 161 επιστημόνων προς τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Επιστολή 161 επιστημόνων προς τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Επιστολή προς τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου υπογράφουν 161 επιστήμονες, σχετικά με τη λειτουργία της ερευνητικής βιβλιοθήκης της ΕΒΕ.

Οι υπογράφουσες/οντες αναγνωρίζουν ότι η ΕΒΕ βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική περίοδο και είναι εμφανείς οι προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται τόσο από τη διεύθυνση όσο και από το προσωπικό για την εξυπηρέτηση του κοινού, επισημαίνουν, ωστόσο, ότι λόγω της παρούσας συγκυρίας και κυρίως λόγω του υπάρχοντος κανονισμού λειτουργίας της, δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να λειτουργήσει όπως άλλες βιβλιοθήκες του ίδιου βεληνεκούς· είναι μια υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη, με αρκετά δραστήριο δανειστικό τμήμα, που όμως δεν ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των ερευνητών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής, με τις δυσλειτουργίες που έχουν εντοπιστεί και τις υπογραφές, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.