fbpx
Συγγραφέας υποψήφια για το Booker δικάζεται για ένα πλακάτ

Συγγραφέας υποψήφια για το Booker δικάζεται για ένα πλακάτ

Στις 28 Ιουλίου η Tsitsi Dangarembga μπήκε στη μακρά λίστα για το φετινό βραβείο Booker, για το μυθιστόρημά της This Mournable Body. Τρεις μέρες μετά συνελήφθη στην πατρίδα της, τη Ζιμπάμπουε, για ένα αντικυβερνητικό πλακάτ που κρατούσε. Και μόλις τρεις μέρες μετά την είσοδό της στη βραχεία λίστα του Booker, δικάζεται για το «έγκλημά» της.

Η Dangarembga συμμετείχε με τον τρόπο της στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Ιουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία. Οι διαμαρτυρίες αυτές είχαν κηρυχθεί παράνομες από το καθεστώς, και για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι προτίμησαν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους μέσω των social media. Όμως η συγγραφέας προτίμησε να σταθεί ειρηνικά σε έναν δρόμο, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Θέλουμε κάτι καλύτερο. Μεταρρυθμίστε τους θεσμούς μας».

Η συγγραφέας κατηγορείται τώρα για συμμετοχή σε εκδήλωση με σκοπό την πρόκληση βίας και την παραβίαση της κοινωνικής ειρήνης. Η ίδια υποστηρίζει ότι οι επικριτές της κυβέρνησης στηλιτεύουν την κακοδιαχείριση, την καταπίεση των διαφωνούντων και τη διαφθορά, και δεν έχουν βίαια κίνητρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.