fbpx
Μεγάλη Βρετανία: Η «Σούπερ Πέμπτη» έφερε ρεκόρ στις πωλήσεις βιβλίων

Μεγάλη Βρετανία: Η «Σούπερ Πέμπτη» έφερε ρεκόρ στις πωλήσεις βιβλίων

Η «Σούπερ Πέμπτη» της Μεγάλης Βρετανίας (3 Σεπτεμβρίου), η μέρα κατά την οποία κυκλοφόρησαν σχεδόν 600 νέα βιβλία, έφερε χαμόγελα στη βιομηχανία του βιβλίου στη χώρα, καθώς η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού ήταν μεγάλη και τα έσοδα των βιβλιοπωλείων και των εκδοτικών οίκων αξιόλογα.

Σύμφωνα με το περιοδικό The Bookseller, η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2020 ήταν η καλύτερη πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου που έχει καταγραφεί ποτέ για την αγορά του βιβλίου, με τζίρο που έφτασε τα 33,6 εκατομμύρια λίρες, ποσό αυξημένο κατά 11,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εβδομάδα.

«Έχουμε να δούμε κάτι τέτοιο από την εποχή του Χάρι Πότερ», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας βιβλιοπώλης στην εφημερίδα Guardian, ενώ άλλος βιβλιοπώλης ανέφερε πως τέτοια κίνηση στο κατάστημά του είχε να δει από τα Χριστούγεννα του 2019.

Μάλιστα, εκδότες και βιβλιοπώλες ποντάρουν πολλά και στη δεύτερη «Σούπερ Πέμπτη» που έρχεται την 1η Οκτωβρίου, όταν θα κυκλοφορήσουν 790 νέοι τίτλοι, ενώ πολλοί ελπίζουν ότι η… φρενίτιδα για τα βιβλία, μετά την τραυματική εμπειρία του lockdown, θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.