fbpx
Ο Σαλμάν Ρούσντι και τα ριάλιτι σόου

Ο Σαλμάν Ρούσντι και τα ριάλιτι σόου

Προκειμένου να γράψει το τελευταίο του μυθιστόρημα, με τίτλο Quichotte (Κιχώτης), ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι παρακολούθησε στην τηλεόραση πολλά ριάλιτι σόου με θέμα τον έρωτα και την αληθινή αγάπη, περιγράφοντας την εμπειρία αυτή ως «ένα πολύ περίεργο είδος διασκέδασης».

Στο μυθιστόρημα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του Δον Κιχώτη, πρωταγωνιστής είναι ένας συγγραφέας που δημιουργεί έναν χαρακτήρα για ένα βιβλίο του, ο οποίος με τη σειρά του έχει εμμονή με τα ριάλιτι σόου και ερωτεύεται μία τηλεοπτική σταρ, φτάνοντας στο σημείο να διασχίσει όλη την Αμερική με σκοπό να τη συναντήσει.

«Δεν ήξερα από ριάλιτι σόου, σκεφτόμουν όμως τον Θερβάντες: αυτό που έκανε με τον Δον Κιχώτη ήταν να σατιρίσει ό,τι θεωρούσε κουλτούρα των “σκουπιδιών” στην εποχή του, δηλαδή αυτή την εξαιρετικά περίτεχνη, ωραιοποιημένη λογοτεχνία για ιππότες με πανοπλίες και κοπέλες που κινδύνευαν και τα λοιπά. Οπότε, επινόησε έναν γελοίο ιππότη με πανοπλία και μία κοπέλα που στην πραγματικότητα δεν κινδύνευε, ώστε να περιγελάσει αυτό το λογοτεχνικό σύμπαν», δήλωσε στο πρακτορείo PA ο συγγραφέας, προσθέτοντας: «Κι εγώ αναρωτήθηκα: Αν ήταν εδώ σήμερα, τι θα έβαζε στο στόχαστρο και ποια είναι αυτή η αντίστοιχη κουλτούρα των “σκουπιδιών” στην εποχή μας; Κατέληξα ότι η απάντηση είναι τα ριάλιτι σόου, δηλαδή το τηλεοπτικό σύμπαν των Καρντάσιαν και των Bachelorettes».

Σημειωτέον ότι τα βιβλία του Σαλμάν Ρούσντι κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.