fbpx
Συγγραφέας εντόπισε το σπίτι του Τζέιμς Μποντ

Συγγραφέας εντόπισε το σπίτι του Τζέιμς Μποντ

Το σπίτι στο οποίο ζούσε ο Τζέιμς Μποντ, ο διάσημος Βρετανός κατάσκοπος –τον οποίο δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ–, πιστεύει πως έχει εντοπίσει ο συγγραφέας Γουίλιαμ Μπόιντ, ο οποίος μάλιστα το 2013 έγραψε και ένα βιβλίο-συνέχεια του έργου του Φλέμινγκ (James Bond Solo, μτφρ. Ιωάννα Μιχελάκου, Μεταίχμιο 2013).

Ο Ίαν Φλέμινγκ γράφει ότι ο μυστικός πράκτορας 007 ζει στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, χωρίς ποτέ να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, διαβάζοντας ξανά τα 14 βιβλία του και αντλώντας στοιχεία από λεπτομέρειες που εντόπισε σε αυτά, αλλά και στοιχεία από τη ζωή του συγγραφέα, ο Γουίλιαμ Μπόιντ υποψιάζεται ότι η κατοικία του βρίσκεται στην πλατεία Γουέλινγκτον, στον αριθμό 25.

«Εννοείται, προφανώς, ότι ο Τζέιμς Μποντ είναι φανταστικός χαρακτήρας και δεν ζούσε στην πραγματικότητα πουθενά. Ωστόσο, είναι παράξενο το πώς, στην περίπτωση κάποιων φανταστικών χαρακτήρων, μια αίσθηση πραγματικότητας αρχίζει ν’ αγκαλιάζει τη ζωή τους, λες και όντως έζησαν, ανέπνεαν, είχαν διεύθυνση και στεγαστικό δάνειο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μπόιντ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.