fbpx
Ο Κόλσον Γουάιτχεντ γράφει και πάλι ιστορία

Ο Κόλσον Γουάιτχεντ γράφει και πάλι ιστορία

Λίγους μήνες αφότου έγινε ένας από τους λίγους συγγραφείς που έχουν καταφέρει να κερδίσουν δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ λογοτεχνίας (και ο πρώτος που το κατάφερε για δύο συνεχόμενα έργα του), ο Κόλσον Γουάιτχεντ έγραψε και πάλι ιστορία, καθώς σε ηλικία 50 ετών έγινε ο νεότερος νικητής του Βραβείου Αμερικανικής Λογοτεχνίας της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε συγγραφείς για το σύνολο του έργου τους και μεταξύ των βραβευθέντων στο παρελθόν ήταν οι Φίλιπ Ροθ, Τόνι Μόρισον και Τζον Γκρίσαμ.

«Ως παιδί, έμπαινα στις μεγάλες βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης όταν πήγαινα με το σχολείο ή για κάποια σχολική εργασία κι ένιωθα βαθύ δέος, λες και είχα βρεθεί σε μια ιερή γωνιά της πόλης», ανέφερε ο Γουάιτχεντ σε δήλωσή του, προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παιδί που μοιάζει μ’ εμένα, ένα παιδί που βλέπει τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου να αναγνωρίζει τους μαύρους καλλιτέχνες κι αισθάνεται ενθάρρυνση να κυνηγήσει το δικό του όνειρο και να βρει τους δικούς του ιερούς χώρους έμπνευσης».

Σημειωτέον ότι, εκτός από το Πούλιτζερ λογοτεχνίας, ο Κόλσον Γουάιτχεντ απέσπασε και το βραβείο Όργουελ πολιτικής λογοτεχνίας για το μυθιστόρημά του The Nickel Boys (Τα αγόρια του Νίκελ, μτφρ. Μυρσίνη Γκανά, Εκδόσεις Ίκαρος 2020).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.