fbpx
Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό: πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΟΠΑΝΔΑ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον πολιτισμό: πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΟΠΑΝΔΑ

Αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι, ο Δήμος Αθηναίων με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) είναι και πάλι δίπλα στους πολίτες της Αθήνας, στηρίζοντας τον πολιτισμό. Από τις 13 Ιουλίου έως τις 10 Οκτωβρίου, με 78 εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, κάποιες εκ των οποίων με ελεύθερη είσοδο, με καλλιτέχνες, δημιουργούς και μουσικά σύνολα διαχρονικής προσφοράς, ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ δημιούργησαν και προσφέρουν στους πολίτες μια όαση πολιτισμού.

Το ραντεβού με κοινό και καλλιτέχνες δίνεται φέτος σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού, αλλά και σε έναν ζωτικό χώρο πολιτισμού στην Γκράβα. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, για τη στήριξη των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό, ο ΟΠΑΝΔΑ διαθέτει δωρεάν δύο πολιτιστικούς του χώρους με έμφαση στις γειτονιές, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Αθήνας, στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα: το θέατρο Κολωνού και το θέατρο Γκράβας ανοίγουν για μοναδικές βραδιές με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και παραστάσεις χορού.

Ο ΟΠΑΝΔΑ όμως στηρίζει και τους εικαστικούς καλλιτέχνες. Στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων η Ιωάννα Πλέσσα παρουσιάζει την εικαστική έκθεση / performance Εξαΰλωση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως 22 Ιουλίου, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί από 14 έως 21 Ιουλίου η έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Μπελέκου Του χρόνου τα περάσματα.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Διάθεση δελτίων εισόδου για τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο: Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τις παραστάσεις στο θέατρο Κολωνού θα πραγματοποιείται την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50), ώρες 10.00-14.00, και δυο ώρες πριν από την έναρξη στο θέατρο Κολωνού. Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τις παραστάσεις στο θέατρο Γκράβας θα γίνεται στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας (Ταϋγέτου 60), ώρες 9.00-14.00, και δυο ώρες πριν από την έναρξη στο θέατρο.

Για τις παραστάσεις με εισιτήριο η προπώληση γίνεται αποκλειστικά από τους καλλιτέχνες και τα σχήματα. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα, καθώς και στα social media του ΟΠΑΝΔΑ.

Οδηγίες για το κοινό: Κατά την άφιξή μας στο θέατρο κρατάμε αποστάσεις και αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Προσερχόμαστε στο θέατρο τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Κατά την είσοδο στο θέατρο τηρούμε τις αποστάσεις και φοράμε προστατευτική μάσκα, μέχρι να καθίσουμε στη θέση μας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης καθόμαστε μόνο στις θέσεις όπου υπάρχει σήμανση και δεν αλλάζουμε θέση. Μετά το πέρας της παράστασης, φοράμε την προστατευτική μάσκα και ακολουθούμε τις οδηγίες των εργαζομένων για την τμηματική έξοδο από το θέατρο. Δεν θα υπάρχει διάλειμμα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.