fbpx

1,1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ

1,1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤΤο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στη Βρετανία είναι ο νέος ιδιοκτήτης του αυθεντικού χειρόγραφου του πρώτου έργου του Σάμιουελ Μπέκετ, Murphy, αφού βέβαια χρειάστηκε να καταβάλει σε δημοπρασία το αστρονομικό ποσό των 962.500 λιρών (πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ).

Το χειρόγραφο, που εκτείνεται σε 700 σελίδες έξι τετραδίων και περιέχει σχέδια και σημειώσεις του Μπέκετ πάνω στο κείμενο, πουλήθηκε το 1968 σε έναν ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος το διατήρησε στην κατοχή του μέχρι το θάνατό του το 2012.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το εν λόγω έργο σε σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία του Μπέκετ είναι το γεγονός ότι είναι ένα λονδρέζικο μυθιστόρημα, με ήρωα έναν νεαρό Ιρλανδό που προσπαθεί να ακολουθήσει τα όνειρά του στην πόλη.

Επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ που συμμετείχε στη δημοπρασία ήταν ο φίλος και βιογράφος του Μπέκετ Τζέιμς Νόουλσον, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη φιλία αυτή το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ είναι σήμερα το κορυφαίο ίδρυμα για τη μελέτη του έργου του Μπέκετ.

[επιμέλεια: Σ.Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.