fbpx

ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ;

ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ; diastixo.grΤους λόγους για τους οποίους πολλοί αναγνώστες αφήνουν στη μέση βιβλία, που ξεκινούν να διαβάζουν, επιχείρησε να εντοπίσει η ιστοσελίδα για το βιβλίο Goodreads, μελετώντας τις κριτικές και τα σχόλια των αναγνωστών που είναι μέλη της.

Οι λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα μέλη του Goodreads άφησαν στη μέση ένα βιβλίο ήταν ότι ήταν «αργό και βαρετό» (46,4%), «αδύναμα γραμμένο» (18,8%), «εξαιρετικά ανόητο» (8,8%) και «γελοία ή ανύπαρκτη πλοκή» (8,5%).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα πέντε πιο συχνά παρατημένα βιβλία, όπως καταγράφονται από τους αναγνώστες, περιλαμβάνονται τα best seller Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, Eat pray love και Το κορίτσι με το τατουάζ, καθώς και το βιβλίο της J. K. Rowling ‘Ενας ξαφνικός θάνατος, που πιθανόν πολλοί περίμεναν να έχει κάποια σχέση με τη σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ. Όσο για τη λίστα των πιο παρατημένων κλασικών βιβλίων; Στην κορυφή της φιγουράρει το Catch-22 του Τζόζεφ Χέλερ και ακολουθούν ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν, ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις, και ο Μόμπι Ντικ του Χέρμαν Μέλβιλ.

Όσο για το πότε ένας αναγνώστης αφήνει στη μέση το βιβλίο, οι περισσότεροι φαίνεται πως το κάνουν μετά από 50-100 σελίδες (27,9%), ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που δεν αντέχουν ούτε τις πρώτες 50 σελίδες (15,8%). Πάντως, η πλειοψηφία των αναγνωστών (38,1%) δηλώνει πως ό,τι και να γίνει, πάντα ολοκληρώνει το βιβλίο, ακόμα κι αν κάποια στιγμή το αφήσει στην άκρη.

[επιμέλεια: Σ. Π.]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.