fbpx
British Book Awards: Πρώτη φορά σε μαύρες συγγραφείς τα κύρια βραβεία

British Book Awards: Πρώτη φορά σε μαύρες συγγραφείς τα κύρια βραβεία

Η Κάντις Κάρτι-Ουίλιαμς (Candice Carty-Williams) και η Μπερναρντίν Εβαρίστο (Bernardine Evaristo) έγραψαν ιστορία στον θεσμό των βρετανικών λογοτεχνικών βραβείων British Book Awards, καθώς κατέκτησαν τα δύο σημαντικότερα βραβεία, γεγονός άνευ προηγουμένου για μαύρους συγγραφείς.

Η Κάρτι-Ουίλιαμς βραβεύτηκε για το βιβλίο της χρονιάς, το ντεμπούτο της με τίτλο Queenie, που αφηγείται τη ζωή μίας μαύρης γυναίκας στο Λονδίνο, ενώ η Εβαρίστο αναδείχθηκε συγγραφέας της χρονιάς. Μάλιστα, επικράτησε και στην κατηγορία της λογοτεχνίας, αφήνοντας πίσω της τη Μάργκαρετ Άτγουντ, με την οποία είχε μοιραστεί το βραβείο Man Booker 2019.

Σε δηλώσεις της, η Κάρτι-Ουίλιαμς είπε ότι νιώθει περήφανη για το βραβείο, αλλά και «λυπημένη και μπερδεμένη» για το ότι είναι η πρώτη μαύρη συγγραφέας που το κατακτά. «Αυτή η επικράτηση με κάνει να ελπίζω ότι, αν και είμαι η πρώτη, η βιομηχανία ξυπνά και καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να είμαι, και δεν θα είμαι, και η τελευταία», τόνισε. Από την πλευρά της, η Εβαρίστο σχολίασε: «Είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στιγμή για την πολιτιστική μας ιστορία, διότι το κίνημα Black Lives Matter έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ενδοσκόπηση στην εκδοτική βιομηχανία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.