fbpx
Συγγραφείς γυρίζουν την πλάτη στην Blair Partnership εξαιτίας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Συγγραφείς γυρίζουν την πλάτη στην Blair Partnership εξαιτίας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Τέσσερις συγγραφείς διέκοψαν τη συνεργασία τους με το λογοτεχνικό πρακτορείο Blair Partnership, που εκπροσωπεί και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, καταγγέλλοντας την απροθυμία του να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στα δικαιώματα των διεμφυλικών, έπειτα από ένα κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ρόουλινγκ και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Στο εκτενές κείμενό της, η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» έκανε λόγο για πιέσεις που δέχονται σήμερα οι νέοι ώστε να αλλάξουν φύλο και εξέφρασε τις ενστάσεις της για την πρόταση που έχει κατατεθεί στη Σκοτία, ώστε να μπορούν διεμφυλικά άτομα να δηλώνουν το φύλο τους με βάση το πώς αισθάνονται, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Οι απόψεις αυτές της Ρόουλινγκ ενόχλησαν μεταξύ άλλων και αρκετούς ηθοποιούς που ταυτίστηκαν με τους χαρακτήρες των βιβλίων της στη μεγάλη οθόνη, όπως ο Ντάνιελ Ράντκλιφ και η Έμα Γουότσον, καθώς και πολλούς ακολούθους της στο Twitter, που την κατηγόρησαν για τρανσφοβία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συγγραφείς Φοξ Φίσερ, Ντρου Ντέιβις και Ούγκλα Στεφανία Κριστιενουντότιρ αναφέρουν ότι ζήτησαν από την Blair Partnership να εκφράσει δημοσίως τη δέσμευσή της υπέρ της ισότητας και των δικαιωμάτων των διεμφυλικών, όμως δεν το έπραξε. «Η ελευθερία λόγου μπορεί να προστατευτεί μόνο αν οι δομικές ανισότητες που εμποδίζουν τις ίσες ευκαιρίες για υποεκπροσωπούμενες ομάδες αντιμετωπιστούν και αλλάξουν», τονίζουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ένας ακόμα συγγραφέας που εκπροσωπούνταν από την Blair Partnership αποχώρησε, ωστόσο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.