fbpx
Βιβλία σε «καραντίνα»: Πόσο εφικτό είναι;

Βιβλία σε «καραντίνα»: Πόσο εφικτό είναι;

Τα περισσότερα καταστήματα της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones στην Αγγλία έχουν ανοίξει, καθώς τα μέτρα για την πανδημία σταδιακά χαλαρώνουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο φόβος του κορονοϊού παραμένει, η διοίκηση της Waterstones έχει ανακοινώσει ότι θα τοποθετεί σε «καραντίνα» για 72 ώρες κάθε βιβλίο που θα αγγίζουν οι επισκέπτες στα καταστήματά της και δεν θα το αγοράζουν, ως ένα προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μιλώντας στο καναδικό πρακτορείο ειδήσεων PA, ο Νταγκ Πάτμαν, ιδιοκτήτης της αλυσίδας λιανικής HMV, εκτίμησε πως το μέτρο αυτό είναι όχι μόνο υπερβολικό, αλλά και αδύνατον να εφαρμοστεί στην πράξη.

«Δεν μπορείς να παρακολουθείς τον κάθε άνθρωπο που μπαίνει στο κατάστημα, εκτός κι αν έχεις έναν υπάλληλο να ακολουθεί τον κάθε πελάτη. Και δεν προσπαθώ να αποδομήσω αυτό που λένε ή προσπαθούν να κάνουν, αλλά το περάσαμε αυτό και στον Καναδά και στις ΗΠΑ, και είχαμε παρόμοιους λιανεμπόρους που έλεγαν τα ίδια. Και πήγαμε και ψωνίσαμε στα καταστήματά τους, και είδαμε και πιάσαμε βιβλία και μετά τα αφήσαμε. Αυτό που έλεγαν ότι θα κάνουν δε συνέβη», παρατήρησε ο Πάτμαν, προσθέτοντας: «Επομένως, είναι ένας καλός στόχος, όμως κατά τη γνώμη μας ο καλύτερος τρόπος είναι να ζητηθεί από τους πελάτες να τηρούν ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής, ώστε να διασφαλιστεί ότι αγγίζουν με καθαρά χέρια. Για μας, αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.